avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 871 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... taierea zilelor de concediu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

taierea zilelor de concediu

Lucrez in 4 scimburi dupa cum urmeaza
sch.3 L-V de la 22,00-6,30 S-D liber
sch2 L-V de la 14,00-22,30 S-D liber
sch1 L-V de la 6,30-14,30 S-D de la 18,00-6,30
sch4 L-V liber S-D de la 6,00-18,30 dupa care de luni intru pe noapte si se continua dupa programarea data .Din cauza acestui program stabilit nu ies intodeauna numarul de 168 de ore ne lipsesc c-am doua zile de lucru,firma vrea sa recuperam prin ore suplimentare iar atunci ai mai putine zile libere fata de cei ce lucreaza in 3 schimburi daca nu iti baga din oficiu 2 zile de concediu .Intrebarea este de ce nu se platesc atatea ore cate sunt si daca este legal acest lucru de compensare cu zi de concediu fara acordul salariatului.Daca ai nevoie de zi libera in sambata si duminica cand esti la 12 ore trebuie sa recuperezi cu 3 zile ori lucrate ori 3 zile de concediu si atunci nu-si mai au rostul cele 5 zile libere din cursul saptamanii care tot nu fac cat o sambata si duminica cand esti liber cu familia.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:42, 5 Iunie 2024
Este illegal!


Trebuie sa aveti minim 12 h repaos intre ture!
Apoi, trebuie sa aveti repaos saptamanal 48 h, deci 2 zile consecutive!!!
Faceti reclamatie la ITM!
ore suplimentare- ele nu sunt OBLIGATORII CI FACULTATIVE!
Le faceti daca puteti si doriti!- si, pentru bani in plus, spor de 25% sau 50 % sau chiar 100 %- asa cum e in Regulamentul intern.
Ce se prevede in regulamentul intern?

Sporul pentru.munca suplimentara este de minim 75%.

Munca suplimentara nu poate fi compensată cu zile de CO, dar nici orele care nu va ies cu zile de CFS.
Ultima modificare: Miercuri, 23 Octombrie 2019
Cornel Vasile, Consilier juridic
Cele doua zile lipsa nu reprezinta ore suplimentare ci lucru normal in 4 scimburi lipsesc in unele luni cand se incepe cu saptamana libera de care am amintit mai sus,de aceea am intrebat este obligatoriu sa ai minimul de ore sau efectiv poti fi platit in functie de numarul de ore realizat fara sa ti se taie din concediu
Poti fi platit in functie de numarul de ore realizat fara sa vi se taie din concediu ... o zi taiata din CO nu poate fi compensata cu 8 ore in minus lucrate.
Ultima modificare: Miercuri, 23 Octombrie 2019
Cornel Vasile, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Repausul saptamanal Doina Elena Doina Elena se pune problema astfel: supermarket, program prevazut in contractul de munca, reg. intern, CCM aplicabil, astfel: 12 h lucru cu 24 h repaus, adica 1 zi la ... (vezi toată discuția)
Zile co neacordate corespunzator? IoanaGh IoanaGh Buna ziua, Am o nelamurire in legatura cu acordarea de cateva zile de concediu de catre compania la care lucrez. Programul dupa care lucrez momentan este ... (vezi toată discuția)
Ore suplimentare, acord conditionat al salariatului de a efectua ore suplimentare Mihaibc Mihaibc Conform legii pentru efectuarea de ore suplimentare salariatul trebuie sa-si dea acordul. Poate un salariat sa-si dea acordul de a efectua ore suplimentare si ... (vezi toată discuția)