Lucrez in 4 scimburi dupa cum urmeaza
sch.3 L-V de la 22,00-6,30 S-D liber
sch2 L-V de la 14,00-22,30 S-D liber
sch1 L-V de la 6,30-14,30 S-D de la 18,00-6,30
sch4 L-V liber S-D de la 6,00-18,30 dupa care de luni intru pe noapte si se continua dupa programarea data .Din cauza acestui program stabilit nu ies intodeauna numarul de 168 de ore ne lipsesc c-am doua zile de lucru,firma vrea sa recuperam prin ore suplimentare iar atunci ai mai putine zile libere fata de cei ce lucreaza in 3 schimburi daca nu iti baga din oficiu 2 zile de concediu .Intrebarea este de ce nu se platesc atatea ore cate sunt si daca este legal acest lucru de compensare cu zi de concediu fara acordul salariatului.Daca ai nevoie de zi libera in sambata si duminica cand esti la 12 ore trebuie sa recuperezi cu 3 zile ori lucrate ori 3 zile de concediu si atunci nu-si mai au rostul cele 5 zile libere din cursul saptamanii care tot nu fac cat o sambata si duminica cand esti liber cu familia.
ore suplimentare- ele nu sunt OBLIGATORII CI FACULTATIVE!
Le faceti daca puteti si doriti!- si, pentru bani in plus, spor de 25% sau 50 % sau chiar 100 %- asa cum e in Regulamentul intern.
Ce se prevede in regulamentul intern?
Cele doua zile lipsa nu reprezinta ore suplimentare ci lucru normal in 4 scimburi lipsesc in unele luni cand se incepe cu saptamana libera de care am amintit mai sus,de aceea am intrebat este obligatoriu sa ai minimul de ore sau efectiv poti fi platit in functie de numarul de ore realizat fara sa ti se taie din concediu
Poti fi platit in functie de numarul de ore realizat fara sa vi se taie din concediu ... o zi taiata din CO nu poate fi compensata cu 8 ore in minus lucrate.
Repausul saptamanal
mmica
Sunt angajata unei unitati de stat - apartine de Consiliul Judetean - cu program de L-D, 40 ore/sapt. Cele 2 zile libere sunt luate astfel - cand lucrez de L-S ... (vezi toată discuția)