avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 970 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... repausul saptamanal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

repausul saptamanal

se pune problema astfel:
supermarket, program prevazut in contractul de munca, reg. intern, CCM aplicabil, astfel: 12 h lucru cu 24 h repaus, adica 1 zi la servici, 1 zi acasa. salariatul nu realizeaza intr-o luna norma, alta luna o depaseste. oricum la statul de plata ia salariul intotdeauna pentru norma intreaga, se regleza.
problema se pune ca nu sunt la asentimentul celor de la itm care imi zic ca nu-i acord salariatului cele 2 zile consecutive de repaus saptamanal. cum ma descurc?
Ultima modificare: Vineri, 25 Iulie 2008
Doina Elena, Consultant resurse umane
Cel mai recent răspuns: Doina Elena , Consultant resurse umane 22:06, 26 Iulie 2008
Le platiti orele suplimentare si... s-a rezolvat si cu ITM!
Adevarat si legal este ca omul trebuie sa aiba si repaos ca altfel oboseste, isi ia concediu medical si mai rau incurca firma. In CCM si RI nu aveti precizate aceste zile de repaos?
Prin plata orelor suplimentare, cei de la ITM ar trebui sa fie "multumiti" si daca nu sunt precizate in Regulamentul Intern zilele de repaos, ar trebui sa le treceti acolo.
nu am precizate zilele de repaus pentru ca la market trebuie asigurat program 7 din 7 zile. adevarat sambata si duminica programul este scurt. daca lucreaza o zi si o zi sta acasa cand sa- i mai dau doua zile consecutive liber, ca el vine la servici intr-o saptamana 4 zile, in urmatoarea saptamana 3 zile......
In acest caz, trebuie neaparat sa angajati mai multe persoane tinand cont si de concediile de odihna anuale, de eventuale concedii medicale.
Cam tot ce puteti face (dupa parerea mea) este sa stabiliti in contractul colectiv sau cele individuale un spor ptr. munca prestata in zilele de repaus saptamanal (sambata si duminica), cu respectarea CCM 2007-2010, adica cel putin 100% din salariul de baza ... si sa le platiti acest spor in functie de orele lucrate de fiecare sambata si duminica.

Alte discuții în legătură

Control itm- probleme vizate andreadia andreadia Buna Am avut un control Itm si inspectorii s-au legat de urmatoarele aspecte: 1. In situatia in care avem angajati care lucreaza si la sfarsitul ... (vezi toată discuția)
12 ore lucrate, 24 libere, mai e nevoie de 2 zile libere consecutiv? ella_1313 ella_1313 Daca se lucreaza 12 ore, si de dau 24 ore libere, nu se depasesc 48 ore pe saptamana. Mai e nevoie sa fie indeplinita conditia de 2 zile consecutiv libere.? (vezi toată discuția)
Lucrul si sambata anymaryh anymaryh Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti cum sa procedez in cazul in care in cadrul societatii se lucreaza in fiecare sambata, prin rotatie. Trebuie anuntat la ITM ... (vezi toată discuția)