avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 716 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... repausul saptamanal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

repausul saptamanal

se pune problema astfel:
supermarket, program prevazut in contractul de munca, reg. intern, CCM aplicabil, astfel: 12 h lucru cu 24 h repaus, adica 1 zi la servici, 1 zi acasa. salariatul nu realizeaza intr-o luna norma, alta luna o depaseste. oricum la statul de plata ia salariul intotdeauna pentru norma intreaga, se regleza.
problema se pune ca nu sunt la asentimentul celor de la itm care imi zic ca nu-i acord salariatului cele 2 zile consecutive de repaus saptamanal. cum ma descurc?
Ultima modificare: Vineri, 25 Iulie 2008
Doina Elena, Consultant resurse umane
Cel mai recent răspuns: Doina Elena , Consultant resurse umane 22:06, 26 Iulie 2008
va multumesc. da, am mai multi angajati care sa suplineasca lipsa unora care sunt in cm sau co, ati constatat corect. nu se pune problema sa raman fara oameni.
dar daca prin acest program care il am acum cu 1 zi si-o zi, nu pot sa la acord 2 zile consecutive libere, atunci ce program ar trebui sa implementez ca sa impac si "capra si varza" adica sa am program de la 08.00 la 21-22.00 si sa fie multumit si itm cu acordarea celor 2 zile libere?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Control itm- probleme vizate andreadia andreadia Buna Am avut un control Itm si inspectorii s-au legat de urmatoarele aspecte: 1. In situatia in care avem angajati care lucreaza si la sfarsitul ... (vezi toată discuția)
12 ore lucrate, 24 libere, mai e nevoie de 2 zile libere consecutiv? ella_1313 ella_1313 Daca se lucreaza 12 ore, si de dau 24 ore libere, nu se depasesc 48 ore pe saptamana. Mai e nevoie sa fie indeplinita conditia de 2 zile consecutiv libere.? (vezi toată discuția)
Lucrul si sambata anymaryh anymaryh Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti cum sa procedez in cazul in care in cadrul societatii se lucreaza in fiecare sambata, prin rotatie. Trebuie anuntat la ITM ... (vezi toată discuția)