avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1864 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Repausul saptamanal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Repausul saptamanal

Sunt angajata unei unitati de stat - apartine de Consiliul Judetean - cu program de L-D, 40 ore/sapt. Cele 2 zile libere sunt luate astfel - cand lucrez de L-S inclusiv , am duminica si luni ( Lunea din saptamana urmatoare ) liber.Daca lucrez de L-V am sambata liber, duminica lucrez, iar luni sunt iar libera. Din 3 in 3 saptamani am wekend-ul liber. Ce prevede legea in aceasta situatie ? Tb sa ni se acorde un spor la salariu ? Orele lucrate sambata/ duminica sunt socotite dublu ?( ma refer la timp ). De exemplu- daca sambata lucrez 8 ore, in cazul in care acestea ar tb dublate, din 40ore/sapt as scade 16 ore ( 2 x 8 ) si ar mai tb sa acopar in restul zilelor 24 de ore.
Au trecut 4 luni de la angajare si in afara de fisa postului nimeni nu a semnat un contract de munca asa ca nu stim care ne sunt drepturile.
Cel mai recent răspuns: Nicoleta Ilea , Consultant resurse umane 15:20, 16 August 2012
In primul rand, nbanuiesc ca stiti si dvs, munca fara forme legale este interzisa.
Zilele de repaos saptamanal sunt "de obicei" sambata si duminica. Daca din cauza programului nu se pot acorda in aceste zile, atunci se vor acorda alte 2 zile.
Ar putea fi acordat un spor de sambata si duminica.
Nu se pot considera ca ore suplimentare in zile nelucratoare pentru ca dvs primiti 2 zile consecutive de repaos, dar puteti primi acest spor. Multe companii il acorda in cuantum de 25% din salariu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Program de lucru IORDAN ELENA IORDAN ELENA va rog sa-mi spuneti cate ore o sa lucrez lunar, de la 1 dec., dupa urmatorul program: L-M liber,M,j,V- 11 ORE/ZI, S-D liber dupa care, in sapt. urm., voi ... (vezi toată discuția)
Ore suplimentare... Arvwen Arvwen Firma la care lucrez ne-a schimbat programul de lucru , cu toate ca in CIM durata timpului de munca este precizata 8h/zi - 40 ore /saptamana , ei ne obliga sa ... (vezi toată discuția)
Ajutor si lamurire elaida elaida Buna ziua,lucrez la o firma privata si as avea o intrebare la care va rog sa-mi raspunde-ti. cum ar trebui sa fie pontate si platite zilele de weekend in care ... (vezi toată discuția)