avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 307 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... program de lucru
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

program de lucru

va rog sa-mi spuneti cate ore o sa lucrez lunar, de la 1 dec., dupa urmatorul program:
L-M liber,M,j,V- 11 ORE/ZI, S-D liber dupa care, in sapt. urm., voi lucra zilele libere din sapt. precedenta, cu mentiunea ca duminica sunt 6 ore. de fapt, vreau sa stiu daca zilele de week-end se socotesc dublu sau nu.
va multumesc.
Cel mai recent răspuns: IORDAN ELENA , utilizator 09:56, 17 Noiembrie 2010
daca lucrati in week - end angajatorul este obligat sa va dea 2 zile libere consecutiv in urmatoarea samtamana, plus un spor la salariu. da se platesc cu spor de sambata si duminica.
angajatorul imi spune ca lucrez intr-o sapt. 33 de ore (in cursul sapt.) si in urmatoarea 39 de ore din care 11 sambata si 6 duminica. spuneti-mi, va rog, daca orele de week-end se socotesc dublu, respectiv 22 ore sambata si 12 duminca. daca luna ar avea fix 4 sapt. o sapt. ar fi de 33 de ore si cealalta de 39 sau 22 plus 22 sambata si 12 duminca.
va multumesc.
Buna seara. Parearea mea este ca ar trebui sa va plateasca sambatele si duminicile dublu, chiar daca va da liber in urmatoarele zile , ca doau zile consecutiv.
Repausul săptămânal se acordă în două zile consecutive, de regulă sâmbăta şi duminica. În cazul în care repausul în zilele de sâmbătă şi duminică ar prejudicia interesul public sau desfăşurarea normală a activităţii, repausul săptămânal poate fi acordat şi în alte zile stabilite prin contractul colectiv de muncă aplicabil sau prin regulamentul intern, situaţie în care se va negocia şi acorda un spor la salariul de bază.
Sporul pentru muncă suplimentară efectuată în zilele de repaus săptămânal şi necompensată cu timp liber corespunzător, nu poate fi mai mic de 100% din salariul de bază.
de spor nu cred ca poate fi vorba, deoarece este o inst. bugetara. se motiveaza faptul ca lucrez intr-o sapt. 3 zile si in cealalta 4 zile si am destule libere, ba chiar nu-mi fac norma de ore pe luna. tocmai de aceea sunt atatea ore zilnic, practic tot programul de functionare, pentru a avea libere consecutive. este normal? 3 si 2 zile la rand de 11 ore? cui sa ma adresez cu o sesizare, daca nu e in regula? acest program se aplica de la 1 dec. si eu am contract pe 8 ore/zi , 40 ore/ sapt.
pentru modificarea programului trebuie sa-mi dea vreo decizie, ceva?
va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare ore din week-end? berta_ben berta_ben Un salariat a lucrat 4 ore intr-o duminica. Solicita 8 ore recuperare, adica dublu. Este posibil? Daca ne raportam la lege, ar trebui sa i se acorde 2 zile ... (vezi toată discuția)
Ajutor si lamurire elaida elaida Buna ziua,lucrez la o firma privata si as avea o intrebare la care va rog sa-mi raspunde-ti. cum ar trebui sa fie pontate si platite zilele de weekend in care ... (vezi toată discuția)