Ordinul de delegare este emis în septembrie, un ordin comun pentru două persoane, delegația fiind perioada 23-30.10.2022. Ulterior aprobării acestui ordin, unul dintre participanții la delegație s a suspendat din activitate, adică la începutul lunii octombrie. Ordinul de suspendare nu precizează că se anulează Ordinul de delegație. Deci, desi suspendat din activitate el poate să participe la delegația externă, ceea ce s a și întâmplat.
Mulțumesc pentru răspuns, cu diurna îmi este clar, desi la data plecării din țară angajatul avea contractul de muncă suspendat, întrebarea mea este legata de cazare, dacă angajatul revine din suspendare începând cu data de 26, iar ziua de 26 incepe la miezul nopții, ora 0,cazarea nopții dintre 25 și 26 cine o suporta? Este legal sa ii se deconteze această noapte de cazare? Știu că este o situație atipică că un angajat să plece în delegație pe perioada suspendării și să fie reactivat în timpul delegație, tocmai de aceea e greu de stabilit ce și de la ce dată ii decontezi. Mulțumesc.
Buna ziua, am si eu o intrebare legata de urmatoarea speta: Un angajat se suspenda la cerere. In luna octombrie, pentru a participa la o conferinta in strainatate, face cerere sa fie activat cu 21.10.2022. Ordinul de activare se aproba "incepand cu data de 26.10.2022 X-lescu este activat". Intre timp el se deplaseaza la conferinta cu acte in regula de reprezentare, se cazeaza pe perioada conferintei care este in perioada 23-29.10.2022. In pontajul lunii octombrie el este pontat incepand cu 26.10.2022, iar programul de lucru al entitatii angajatoare este de la 8-16.30. Intrebarea mea, ziua lui de delegatie, respectiv cazare +diurna incepe pe data de 26.10.2022 de la ora 00:00 sau pe data de 26.10.2022 la ora 8:00 ?? Discutia este ca el solicita si cazarea pentru noaptea de 25 spre 26 de la ora 00:00, desi teoretic aceasta ar apartine cazarii din data de 25, iar pentru data de 26 ar primi doua cazari. Fiind vorba de cazare externa este totusi o suma. Care ar fi baza legala pentru a i se plati si cazarea din data de 25.10.2022.
Buna ziua, si eu sunt cam in aceasi situatie, peste proprietatea mea trec fire de inalta tensiune, apartinand Electrica Distributie. Eu nu am cumparat terenul, este mostenire, dar ma gandesc la acelasi lucru, sa dau societatea Electrica in judecata. Urmaresc cu interes subiectul si astept parerile specialistilor, ce sanse am.
Conform legii 153/2017, art.15, persoanele care acorda viza de CFP beneficiaza de o majorare cu 10% a salariului de baza. Sporurile ce se acorda in cadrul institutiei, stabilite ca procent din salariul de baza, se aplica la salariul de baza majorat cf art 15 pentru aceste persoane sau la salariul de baza initial ?? Institutia la care lucrez considera ca si pentru activitatea de CFP se acorda tot un spor, si toate sporurile se aplica la salariul de baza (nemajorat),iar eu consider ca legea vorbeste de o majorare a salariului si nu un spor pentru CFP, iar celelalte sporuri se acorda la salariul majorat.