avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 588 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Reactivare angajat suspendat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Reactivare angajat suspendat

Buna ziua, am si eu o intrebare legata de urmatoarea speta: Un angajat se suspenda la cerere. In luna octombrie, pentru a participa la o conferinta in strainatate, face cerere sa fie activat cu 21.10.2022. Ordinul de activare se aproba "incepand cu data de 26.10.2022 X-lescu este activat". Intre timp el se deplaseaza la conferinta cu acte in regula de reprezentare, se cazeaza pe perioada conferintei care este in perioada 23-29.10.2022. In pontajul lunii octombrie el este pontat incepand cu 26.10.2022, iar programul de lucru al entitatii angajatoare este de la 8-16.30. Intrebarea mea, ziua lui de delegatie, respectiv cazare +diurna incepe pe data de 26.10.2022 de la ora 00:00 sau pe data de 26.10.2022 la ora 8:00 ?? Discutia este ca el solicita si cazarea pentru noaptea de 25 spre 26 de la ora 00:00, desi teoretic aceasta ar apartine cazarii din data de 25, iar pentru data de 26 ar primi doua cazari. Fiind vorba de cazare externa este totusi o suma. Care ar fi baza legala pentru a i se plati si cazarea din data de 25.10.2022.
Ultima modificare: Vineri, 4 Noiembrie 2022
burbeas, utilizator
Cel mai recent răspuns: burbeas , utilizator 13:40, 6 Noiembrie 2022
Perioada pentru care se acordă diurna în valută se determină în funcție de mijlocul de transport folosit, avându-se în vedere:
a) momentul decolării avionului, la plecarea în străinătate, și momentul aterizării avionului, la sosirea în țară, de și pe aeroporturile care constituie puncte de trecere a frontierei de stat a României;
b) momentul trecerii cu trenul sau cu mijloacele auto prin punctele de trecere a frontierei de stat a României, atât la plecarea în străinătate, cât și la înapoierea în țară.

Pentru fracțiunile de timp care nu însumează 24 de ore, diurna se acordă astfel: 50% până la 12 ore și 100% pentru perioada care depășește 12 ore.
Mulțumesc pentru răspuns, cu diurna îmi este clar, desi la data plecării din țară angajatul avea contractul de muncă suspendat, întrebarea mea este legata de cazare, dacă angajatul revine din suspendare începând cu data de 26, iar ziua de 26 incepe la miezul nopții, ora 0,cazarea nopții dintre 25 și 26 cine o suporta? Este legal sa ii se deconteze această noapte de cazare? Știu că este o situație atipică că un angajat să plece în delegație pe perioada suspendării și să fie reactivat în timpul delegație, tocmai de aceea e greu de stabilit ce și de la ce dată ii decontezi. Mulțumesc.
Ultima modificare: Vineri, 4 Noiembrie 2022
burbeas, utilizator
Ordinul de delegație ce perioada are mentionat?
Ordinul de delegare este emis în septembrie, un ordin comun pentru două persoane, delegația fiind perioada 23-30.10.2022. Ulterior aprobării acestui ordin, unul dintre participanții la delegație s a suspendat din activitate, adică la începutul lunii octombrie. Ordinul de suspendare nu precizează că se anulează Ordinul de delegație. Deci, desi suspendat din activitate el poate să participe la delegația externă, ceea ce s a și întâmplat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deplasare externa ContSters68776 ContSters68776 buna! Va deranjez si eu cu o intrebare :( ....in cazul in care administratorul face o deplasare externa, insa nu pune la dispozitia contabilului decat un ... (vezi toată discuția)
Calcul diurnă sofer mitu3252 mitu3252 Buna ziua si va multumesc pt răspunsul la întrebarea anterioara. Urmatoarea problema pe care nu o inteleg: diurnă externă de calculează la 24 ora din ... (vezi toată discuția)
Acordarea diurna ContSters202008 ContSters202008 Buna ziua, M-am tot uitat prin lege si am urmarit discutiile de pe forum dar tot nu reusesc sa aflu unde ma incadrez cu urmatoarele 2 situatii : - Plec ... (vezi toată discuția)