ioana_dd24 a scris:
buna!
Va deranjez si eu cu o intrebare :( ....in cazul in care administratorul face o deplasare externa, insa nu pune la dispozitia contabilului decat un ordin de deplasare stampilat de firma externa "vizitata" se pot deconta cheltuielile?Mentionez ca nu detine bilete de transport.....deci nu prea am cum sa dovedesc ora si data trecerii prin granita, in cazul in care deplasarea se face cu masina proprie , trecerea granitei facandu-se doar pe baza de buletin....#-o cum as putea acorda diurna? Cazarea nu s-a facut la hotel...deci nu exista acte nici pt aceasta, insa din cate stiu pot deconta 0.75*150 euro.Totusi cum demonstrez numarul de zile petrecute in exterior?
Va multumesc anticipat!
Pentru cazare se poate deconta o suma de 0.75*plafonul pentru tara in care s-a facut deplasarea. Administratorul da o declaratie pe proprie raspundere ca s-a cazat in perioada....
Pentru diurna e un pic mai complicat sa dovediti data plecarii si a sosirii. Pe ordinul stampilat de firma externa (se mai pun stampile in afara tarii?) sau semnat de reprezentantul acesteia se trec datele de sosire/plecare, repectiv orele. Ce-i drept acestea nu coincid cu ora de plecare/ sosire in tara. Cred ca de folos ar fi un bon de benzina de pe traseu(plecare/sosire). Daca are ora de emitere se poate face un calcul al zilelor de diurna in baza ordinului si al bonurilor de benzina. Se poate stampila/ semna ordinul de deplasare cu trecerea orei si la statia de benzina unde alimentati cand plecati/ sau va intoarceti din tara. Ideea este sa convingeti inspectorul fiscal prin documentele pe care le aveti ca ati calculat corect numarul de zile de diurna acordata. Neexistand niste bilete nu sunt date/ore certe si trebuie sa pregatiti "un pachet" convingator.