avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 467 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Cate zile de diurna externa am?
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Cate zile de diurna externa am?

Buna ziua, va rog sa-mi spuneti daca in perioada 24.09.2014 ora 11( iesit din tara) - 28.09.2014 ora 23,30(intrat in tara) sunt 5 zile de diurna externa, sau 4 zile de diurna externa? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:57, 25 Februarie 2015

Buna ziua

conform 518/1995

ART. 7
(1) Diurna în valuta se diferentiaza pe doua categorii şi se acorda la nivelul prevãzut pentru
fiecare ţara în care are loc deplasarea, potrivit anexei.
(2) Perioada pentru care se acorda diurna în valuta se determina în funcţie de mijlocul de
transport folosit, avîndu-se în vedere:
a) momentul decolarii avionului, la plecarea în strãinãtate, şi momentul aterizarii avionului,
la sosirea în ţara, şi de pe aeroporturile care constituie puncte de trecere a frontierei de stat
a României;
b) momentul trecerii cu trenul sau cu mijloacele auto prin punctele de trecere a frontierei
sau de stat a României, atît la plecarea în strãinãtate, cît şi la înapoierea în ţara.
(3) Pentru fracţiunile de timp care nu insumeaza 24 de ore, diurna se acorda astfel: 50%
pînã la 12 ore şi 100% pentru perioada care depãşeşte 12 ore.
(4) Conducerea ministerelor şi celorlalte unitãţi trimitatoare este obligatã sa ia mãsurile
necesare ca deplasarea personalului sa aibã loc, pe cît posibil, fãrã întreruperea cãlãtoriei.
(5) În cazul întreruperii cãlãtoriei, determinata de programul de zbor al avioanelor,
drepturile de diurna şi cazare ale personalului se acorda, în continuare, la nivelul prevãzut
pentru ţara de destinaţie, numai dacã sejurul pe perioada respectiva nu este asigurat de
cãtre companiile care efectueazã transportul.

O zi buna

Buna ziua!
Sunt agent de munca temporara si pun la dispozitia utilizatorului soferi care efectueaza curse externe. Pot acorda diurna externa conform HG 518/1995? Pot folosi ca si document justificativ ordinele de deplasare (de la utilizator la beneficiar) pentru a acorda diurna? M-ar interesa si un temei legal. Multumesc!
Da, puteti acorda diurna.

Ordinul de deplasare constituie document justificativ pentru diurna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diurna externa in ultima zi pt 8 ore si mai putin SoftProEuro srl SoftProEuro srl Buna ziua tuturor, De curand am \"aflat\" ca pentru ultima zi la deplasari in strainatate se acorda diurna doar de la 8 ore in sus. Exista si o ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza diurna externa la institutiile publice? onitium onitium Am urmatoarea speta: Am fost plecat in delegatie in Austria in urmatoarele conditii: - am iesit din tara pe data de 30.11.2014 la ora 10.00 - am intrat ... (vezi toată discuția)
Acordarea diurna ContSters202008 ContSters202008 Buna ziua, M-am tot uitat prin lege si am urmarit discutiile de pe forum dar tot nu reusesc sa aflu unde ma incadrez cu urmatoarele 2 situatii : - Plec ... (vezi toată discuția)