avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 225 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, Am achizitionat un teren pe care ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, Am achizitionat un teren pe care intentionam sa construiesc ...

Buna ziua,
Am achizitionat un teren pe care intentionam sa construiesc o casa.
In timpul procedurilor de obtinere a autorizatiilor de constructii am primit de le Electrica o instiintare prin care am fost informat ca trebuie sa fac un studiu de coexistenta.
Acest studiu imi pune in vedere ca vecin cu propietatea mea (aproximativ 1m de gardul proprietatii), pe un stalp se afla un transformator de joasa tensiune ce nu-mi permite efectuarea de constructii pe terenul meu (aproape toata suprafata).
Electrica ca rezolvare imi pune in vedere niste solutii tehnice dar aceste solutii trebuie sa fie suportate financiar de mine. Mentionez ca transformatorul NU este pe terenul meu dar datorita instalarii defectuase eu nu pot construi.
Intrebaril sunt:
1. Pot sa-l trag la raspundere pe fostul proprietar pentru vanzarea unui teren cu vicii ascunse? Am acelasi document de la Electrica prin care era instiintat sa fac si el acest studiu de coexistenta. (nu stiu daca l-a facut si daca fostul proprietare stia de aceasta interdictie).
2. Electrica poate sa fie acuzata ca imi ingradeste dreptul de proprietate garantat prin constitutie?
3. Pot forta Electrica sa faca pe cheltuiala ei mutarea acestui grup de transformare sau aplicarea altei solutii tehnice pentru a putea construi pe teren?

Cel mai recent răspuns: burbeas , utilizator 08:48, 27 Mai 2022
Buna ziua!

Puteti incerca sa solicitati anularea contractului de vanzare pentru vicii de consimtamant, in situatia in care mai sunteti in termen.
Buna ziua, si eu sunt cam in aceasi situatie, peste proprietatea mea trec fire de inalta tensiune, apartinand Electrica Distributie. Eu nu am cumparat terenul, este mostenire, dar ma gandesc la acelasi lucru, sa dau societatea Electrica in judecata. Urmaresc cu interes subiectul si astept parerile specialistilor, ce sanse am.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. am si eu o situatie similara cu multe intalnite pe ... Teomi Teomi Buna ziua. Am si eu o situatie similara cu multe intalnite pe site, însa as aprecia mult o informatie/sugestie, dat fiind faptul ca am ceva cunostinte in ... (vezi toată discuția)
Denuntare antecontract pentru informatii incomplete danzel danzel Buna seara! Ce sanse am sa denut un antecontract de vanzare-cumparare si sa recuperez suma data in avans?! situatia sta in felul urmator: un prieten a incheiat ... (vezi toată discuția)