Buna ziua,
As mai avea si eu o nedumerire....de la 1 aprilie o sa intru in concediu prenatal, urmand sa nasc la sfarsitul lunii aprilie, Ce sa va intampla cu cei 85% pe care ar trebui sa-i primesc pe perioada celor 126 de zile? Or sa-mi intre pe cardul de salariu ca si pana acum la data salariului?Practic acum pe 22 martie o sa iau ultimul salariu conform muncii prestate, dar dupa aceea cand mai iau urmatorii bani?
Multumesc frumos !
O zi buna!
Buna ziua,
Revin asupra problemei mele cu intrarea in concediul prenatal. V-am scris eu acum o luna si v-am si descris ce probleme am, dupa cum se poate derula conversatia de mai sus. Pana la urma vorbit cu sefii de la mine de la munca si au fost de acord sa imi transforme contractul individual de munca pe perioada nedeterminata cu "conditia" ca si eu sa fiu disponibila a ma reintoarce la munca dupa fix un an, adica pe 2 mai 2014. Nu stiu exact acum cand imi vor transforma contractul....acum imediat ce imi expira cel actual care este pe perioada determinata si va expira pe 25 martie sau dupa ce ma intorc la munca? Dupa un an de zile? O alta intrebare ar fi...ce trebuie sa aduc eu in afara de cererea aceea pe care trebuie sa imi anunt angajatorul de inceperea concediului prenatal...trebuie sa mai aduc de la medicul de familie ceva adeverinte medicale stiu....dar nu stiu la cat timp trebuie aduse.
Multumesc anticipat!
Multumesc pentru raspunsuri!
Mai am o intrebare...angajatorul ar putea sa imi faca act aditional la contractul care va expira pe 26 martie si sa mi-l prelungeasca pentru inca un an? Eu nu prea inteleg cum imi plateste angajatorul concediul prenatal si postnatal daca imi inceteaza de drept contractul? Ei mi-au spus ca o sa trebuiasca sa optez pentru perioada pe care vreau sa o petrec cu copilul (in cazul meu un an de zile) si sa le aduc adeverinte medicale de la medicul de familie din 3 in 3 luni. Nu mi-au spus nimic cum ca ar trebui sa ma adresez celor de la AJOFM desi i-am intrebat...care sunt pasii de urmat (pe unde am de umblat inainte sa nasc pentru a-mi depune toate actele ca sa beneficiez de plata concediului de maternitate).
Multumesc inca o data de ajutor!
Buna ziua,
Am si eu o problema care ma framanta in ultima perioada. M-am angajat la actualul loc de munca in martie 2012. In august am ramas in sarcinata si acum am 25 de saptamani de sarcina. Cand m-am angajat mi s-a facut contract de munca pe perioada determinata (respectiv un an de zile) Evident ca imi va expira contractul anul acesta peste cateva luni respectiv in luna martie 2013. Eu ar trebui sa nasc pe la sfarsitul lunii aprilie- inceputul lunii mai.Cand e mai bine sa intru in concediu pre natal ( sa iau o parte din cele 126 de zile)? Inainte sa imi expire contractul sau sa mai raman cat o sa pot ca sa "ii fortez" astfel sa mi-l prelungeasca? Care e procedura de urmat?Sau ei sunt obligati in vreun fel sa mi-l prelungeasca pentru ca altfel nu imi pot plati zilele de concediu prenatal si postnatal?
Multumesc frumos!