avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1084 soluții astăzi
Forum Activitate charismaamalia

Activitate charismaamalia

Buna ziua,
Am primit o citatie prin care sunt chemata in calitate de martor in cauza privind:Dosar penal audiere.As vrea sa inteleg despre ce este vorba in conditiile in care nu am cunostinta despre vreun dosar penal.
Va multumesc!
Buna ziua,am primit o decizie de impunere din oficiu care contine calculul contributiei de asigurari sociale de sanatate si accesorii provenit din Venituri din cedarea folosintei bunurilor pe perioada 2007-2011.
Sunt cetatean roman cu domiciliul in SUA din 2002 conform registrelor de la evidenta populatiei de unde am obtinut o adeverinta si am atasat-o contestatiei depusa la CNAS.
Am in acelasi timp si resedinta in Romania,mai exact Carte de Identitate Provizorie reinnoita anual din 2005.
Potrivit prevederilor art. 214 alin. 2 litc. c din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii: “Asigurarea sociala de sanatate este facultativa pentru urmatoarele categorii de persoane care nu se incadreaza in prevederile alin. (1): c) cetatenii romani cu domiciliul in strainatate care se afla temporar in tara.”
Pe de alta parte art.259 /(5) Pentru lucrătorii migranţi care îşi păstrează domiciliul sau reşedinţa în România, contribuţia lunară la fond se calculează prin aplicarea cotei de 6,5% la veniturile obţinute din contractele încheiate cu un angajator străin.

Precizez ca nu am obtinut venituri din contracte cu un angajator strain doar venituri provenite din cedarea folosintei bunurilor impozitate si achitate de si de ANAF.

Va rog sa imi dati un raspuns in legatura cu modalitatea de abordare potrivita.
Va multumesc