avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 381 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... DECIZIE DE IMPUNERE DIN OFICIU de la Casa Nationala de ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

DECIZIE DE IMPUNERE DIN OFICIU de la Casa Nationala de Asigurari de Sanatate

Buna ziua,am primit o decizie de impunere din oficiu care contine calculul contributiei de asigurari sociale de sanatate si accesorii provenit din Venituri din cedarea folosintei bunurilor pe perioada 2007-2011.
Sunt cetatean roman cu domiciliul in SUA din 2002 conform registrelor de la evidenta populatiei de unde am obtinut o adeverinta si am atasat-o contestatiei depusa la CNAS.
Am in acelasi timp si resedinta in Romania,mai exact Carte de Identitate Provizorie reinnoita anual din 2005.
Potrivit prevederilor art. 214 alin. 2 litc. c din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii: “Asigurarea sociala de sanatate este facultativa pentru urmatoarele categorii de persoane care nu se incadreaza in prevederile alin. (1): c) cetatenii romani cu domiciliul in strainatate care se afla temporar in tara.”
Pe de alta parte art.259 /(5) Pentru lucrătorii migranţi care îşi păstrează domiciliul sau reşedinţa în România, contribuţia lunară la fond se calculează prin aplicarea cotei de 6,5% la veniturile obţinute din contractele încheiate cu un angajator străin.

Precizez ca nu am obtinut venituri din contracte cu un angajator strain doar venituri provenite din cedarea folosintei bunurilor impozitate si achitate de si de ANAF.

Va rog sa imi dati un raspuns in legatura cu modalitatea de abordare potrivita.
Va multumesc

Alte discuții în legătură

Cass mirceani mirceani Locuiesc in SUA de peste 20 de ani. Detin o proprietate in Romania, de la care primesc chirie. Recent am platit la trezorerie contributia CASS stabilita prin ... (vezi toată discuția)
Contract munca in dubai, ce impozite platesc in romania? pascalu pascalu Buna ziua, As avea nevoie de ajutorul dumneavoastra. Am obtinut un contract de munca in Dubai incepand cu luna iulie, pentru 1 an de zile, am deja actul de ... (vezi toată discuția)
Plata cnas andreeatoth555 andreeatoth555 CONTRIBUTIE CNAS VA ROG SA-MI SPUNETI DACA EU SUNT PENSIONARA DE BOALA DIN 19.07.2007 SI AM AVUT UN APARTAMENT INCHIRIAT UNEI FIRME SI PENTRU CARE AM ... (vezi toată discuția)