avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 580 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Contract munca in Dubai, ce impozite platesc in ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Contract munca in Dubai, ce impozite platesc in Romania?

Buna ziua,

As avea nevoie de ajutorul dumneavoastra.
Am obtinut un contract de munca in Dubai incepand cu luna iulie, pentru 1 an de zile, am deja actul de rezidenta in Dubai, dar voi avea si domiciliu in Romania.
Din Codul Fiscal am inteles ca salariile din strainatate nu se supun impozitarii pe venit.
Intrebarea mea este legata de contributiile la sanatate: din legea 95/2006 reiese ca trebuie sa platesc CASS, dar nu stiu la care venituri ma incadrez din cele mentionate la art 259:

(5) Pentru lucrătorii migranţi care îşi păstrează domiciliul sau reşedinţa în România, contribuţia lunară la fond se calculează prin aplicarea cotei de 6,5% la veniturile obţinute din contractele încheiate cu un angajator străin.

sau
(9) Persoanele care au obligaţia să se asigure, altele decât cele prevăzute la alin. (7) şi art. 257 şi care nu se încadrează în categoriile de persoane care beneficiază de asigurarea de sănătate fără plata contribuţiei, plătesc contribuţia lunară de asigurări sociale de sănătate calculată prin aplicarea cotei de 6,5% la salariul de bază minim brut pe ţară.

Deci, intrebarea este daca trebuie sa platesc CASS la tot venitul obtinut sau la salariul minim?

Va multumesc pentru ajutor, sper sa poata cineva sa ma lamuresca!
Cel mai recent răspuns: pascalu , utilizator 16:15, 18 Iulie 2013
Nici un raspuns? Am uitat sa precizez ca angajatorul este strain, fara sediu in Romania, iar activitatea va fi in strainatate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata contributiilor realplayer realplayer va rog sa imi spuneti cat trebuie sa platesc pe luna daca nu sunt angajat si vreau sa platesc direct la c.a.s ? cineva spune aca undeva la 33 de lei pe luna si ... (vezi toată discuția)
De c.a.s. numai de bine ? PracticMan PracticMan Zilele trecute m-au dus pasii (si nu de bine !) tocmai pe la C.A.S. ! Acolo...mare aglomeratie, iar cand iti ajunge randul afli ca " nu indeplinesti ... (vezi toată discuția)
Persoane fara medic de familie MENTORU81 MENTORU81 pentru o internare la psihiatrie [fratele meu sunt singura ruda] trebuie sa plateasca pe 6luni asigurarea de sanatate.INTREBARE:Cat costa si unde platesc .Sunt ... (vezi toată discuția)