avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Activitate radshara

Activitate radshara

Răspuns la discuția Drept de uzucapiune
Multumesc .
Ma gandeam ca tatal meu ar fi avut acest drept .

Albert Kurtyan a scris:

Răspunzând strict la întrebarea dacă poţi uzucapa... răspunsul este NU (încă), deoarece nu ai timpul necesar de posesie (care a început acum 4 luni) de 10 ani, după noul cod (dacă nu mă înşel).

Cam aceasta este situatia reala , pasivitatea celorlalti mostenitori .
Va multumesc frumos !
Va multumesc . Asa voi face .

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Daca sunteti moștenitor deveniți proprietar prin mostenire.
Sfatul meu este sa mergeți la avocat ca sa rezolvați dupa ce analizează actele si situatia de fapt.
Dacă va rezervați 1 ora aveti timp sa discutați pe larg toate variantele si o sa va lamureasca.

Moldoveanu Alina - Cabinet de avocat a scris:

Probabil ca aveti vocatie la mostenire, care trebuie dezbatuta, atata timp cat detineti titlu de proprietate pentru terenul respectiv.

Nimeni dintre rudele supravietuitoare nu este interesata pentru a face mostenirea . Eventual sa suport eu toate cheltuielile si sa le dau o suma care le-ar reveni pentru a fi eu proprietar pe terenul respectiv .
De aceea m-ar fi avantajat posibilitatea de a putea invoca uzacapiunea , tinand cont de faptul ca suprafata respectiva a fost lucrata de parintii mei si impozitul fiind platit tot de catre ei .
Nu , nu sunt proprietar . Titlul de proprietate pe care il detin este pe numele bunicului meu .
Buna ziua ,
Este vorba despre o suprafata de teren care a apartinut bunicilor mei de pe mama . Bunicul a decedat acum 25 de ani , bunica acum 11 ani fara a se fi facut mostenirea dupa ei .
Parintii mei au lucrat acea suprafata de teren incepand cu data mortii bunicului , bunica mutandu-se la noi .
Acum 2 ani a murit mama , iar tata acum 4 luni .
Terenul respectiv a ramas sa-l lucrez eu .
Intrebarea este : am dreptul la uzucapiune ?
Ca acte detin titlul de proprietate al bunicilor pe rspectivul teren .
Multumesc .
Discuție Newsletter
Buna ziua ,

Ieri am primit un email prin care am fost dezabonata de la Newsletter pe motiv ca as fi raportat email-urile primite ca fiind spam , ceea ce nu este adevarat .
M-am reabonat dar astazi am gasit iarasi emailul in spam. Acest lucru se intampla de cateva zile .
Va semnalizez problema pentru ca nu vreau sa fiu iarasi dezabonata din cauza unor erori de care nu am cunostinta .
Ce se poate face pentru a remedia problema ?
Multumesc