avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 415 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept de uzucapiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept de uzucapiune

Buna ziua ,
Este vorba despre o suprafata de teren care a apartinut bunicilor mei de pe mama . Bunicul a decedat acum 25 de ani , bunica acum 11 ani fara a se fi facut mostenirea dupa ei .
Parintii mei au lucrat acea suprafata de teren incepand cu data mortii bunicului , bunica mutandu-se la noi .
Acum 2 ani a murit mama , iar tata acum 4 luni .
Terenul respectiv a ramas sa-l lucrez eu .
Intrebarea este : am dreptul la uzucapiune ?
Ca acte detin titlul de proprietate al bunicilor pe rspectivul teren .
Multumesc .
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Probabil ca aveti vocatie la mostenire, care trebuie dezbatuta, atata timp cat detineti titlu de proprietate pentru terenul respectiv.
acest răspuns util
Daca sunteti proprietar prin mostenire nu puteti uzucapa si nici nu are sens.
Sunteti proprietar.
Nu , nu sunt proprietar . Titlul de proprietate pe care il detin este pe numele bunicului meu .

Moldoveanu Alina - Cabinet de avocat a scris:

Probabil ca aveti vocatie la mostenire, care trebuie dezbatuta, atata timp cat detineti titlu de proprietate pentru terenul respectiv.

Nimeni dintre rudele supravietuitoare nu este interesata pentru a face mostenirea . Eventual sa suport eu toate cheltuielile si sa le dau o suma care le-ar reveni pentru a fi eu proprietar pe terenul respectiv .
De aceea m-ar fi avantajat posibilitatea de a putea invoca uzacapiunea , tinand cont de faptul ca suprafata respectiva a fost lucrata de parintii mei si impozitul fiind platit tot de catre ei .
acest răspuns util
Daca sunteti moștenitor deveniți proprietar prin mostenire.
Sfatul meu este sa mergeți la avocat ca sa rezolvați dupa ce analizează actele si situatia de fapt.
Dacă va rezervați 1 ora aveti timp sa discutați pe larg toate variantele si o sa va lamureasca.
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Martie 2019
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

Alte discuții în legătură

Uzucapiune daniel_fergusson daniel_fergusson buna ziua. din anii ´50 (fara probe documentale) bunica mea a avut in posesie un teren fara acte, alaturi de cel in proprietate. in 2006 sau facut ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune carmenbarbulescu carmenbarbulescu Buna ziua aş dori să primesc un răspuns pertinent la următoarea întrebare. dacă sora mamei mele, împreună cu soţul ei au locuit timp de 33 de ani în ... (vezi toată discuția)
Părinții dețin un teren de peste 20 ani cu titlu de proprietate ... Ionut# Ionut# Părinții dețin un teren de peste 20 ani cu titlu de proprietate care nu e pe numele lor. Moștenit de la bunici. Niciunul dintre moștenitorii știuți nu ... (vezi toată discuția)