Multumesc inca odata pt. raspuns, dar mai am o nelemurire.
Adresa la care vor fi sediile sociale a celor 2 firme, este casa in care locuiesc.
Contractul decomodat cum trebuie facut?
Pe camere, sau pe imobil?
Buna ziua.
Va rog sa ma ajutai in clarificarea pe cat se poate a urmatoarei situatii.
Este vorba despre o familie cu 3( trei) fice.
Parintii trecuti de 60 de ani au donat anul trecut apartamentul ficei mici, respectiv mijlocii (ambele sunt casatorite si locuiesc la casele lor), cu conditia ca acestea sa le fie sprijin la greu.
Fica cea mare nu a fost trecuta in actul de donatie, deorece in urma cu 15 ani acesteia i s-a dat de catre parinti prin act de vanzare-cumparare o casa din proprietatea lor.
Fica cea mare a vandut proprietatea din motive financiare si dupa o vreme s-a intors in apartamentul in cauza, impreuna cu sotul si copilul lor.
De atunci pana in prezent locuiesc cu parintii in cauza ( Au toti 3 viza de flotant si adresa in buletin).
Acum cele doua fice ( din actul de donatie) ar vrea ca cea mare sa paraseasca apartamentul pentru comportamentul urat la adresa parintilor.
De aici se nasc intrebarile:
1. Poate fica cea mare sa atace actul de donatie?
2. Mai are drept de mostenire la acel apartament? in conditiile in care parintii i-au dat acea proprietate pe care ea a vindut-o cu ani in urma, iar de bani s-a folosit doar si doar ea.
Astept cu interes un raspuns din partea Dumneavoastra
Momentan sunt administrator si asociat la un S.R.L., care are activitatea suspendata pe o perioada de 3 ani.
Intrebarea mea este daca SE POATE sa-mi deschid un nou SRL in care sa fiu asociat unic si administrator.
Astept cu interes un raspuns.
Multumesc anticipat.
Vreau sa inchei un contract de inchiriere a unui spatiu (propritatea mea si a sotului) cu o societate comerciala.
Viitorul chirias doreste sa faca pe cheltuiala sa, unele modernizari inainte de semnarea contractului ( neplatindu-mi chirie in perioada modernizarii) urmand ca suma cheltuita cu modernizarea sa o restitui in rate lunare scazute din chirie.
1. Putem specifica acest lucru in contractul care se va incheia dupa modernizare?
2. Cum se va calcula in acest caz impozitul pe venit din chirii?
Suma necesara modernizarii va fi impozitata separat? sau tinind cont ca voi incasa mai putini bani decat chiria lunara declarata, impozitarea se va face doar la suma chiriei declarate.