avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 264 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Impozit pe venit din chirii
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Impozit pe venit din chirii

Vreau sa inchei un contract de inchiriere a unui spatiu (propritatea mea si a sotului) cu o societate comerciala.
Viitorul chirias doreste sa faca pe cheltuiala sa, unele modernizari inainte de semnarea contractului ( neplatindu-mi chirie in perioada modernizarii) urmand ca suma cheltuita cu modernizarea sa o restitui in rate lunare scazute din chirie.
1. Putem specifica acest lucru in contractul care se va incheia dupa modernizare?
2. Cum se va calcula in acest caz impozitul pe venit din chirii?
Suma necesara modernizarii va fi impozitata separat? sau tinind cont ca voi incasa mai putini bani decat chiria lunara declarata, impozitarea se va face doar la suma chiriei declarate.
Cel mai recent răspuns: LilianaManea , utilizator 07:13, 17 Ianuarie 2013
Puteti prevedea de la negociarea contractului de locatiune dreptul in favoarea locatarului de a executa imbunatatiri a caror c/v urmeaza sa se recupereze din c/v chirie
Impozitul aferent contract de locatiune nu este conditionat de conventia asumata de partile in contract
Multumesc pentru ajutor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozitarea modernizarilor efectutate de chiriasi budes_aura budes_aura buna seara! am o speta : o banca are contract de inchiriere cu o societatae pe o peioada de10 ani, incepand cu anul 2002. In anul 2002 banca efectueaza ... (vezi toată discuția)
Chiriasul trebuie sa plateasca cota parte sau proprietarul? Puchiduta Puchiduta Buna ziua, doresc sa ma autati cu un raspuns. chiriasul trebuie sa plateasca cota parte indiviza? sau proprietarul? Pentru ca cota parte indiviza inseama cu ... (vezi toată discuția)
Modernizare spatiu inchiriat elenacapricorn elenacapricorn Am inchiriat un spatiu de la o institutie publica si am facut lucrari de modernizare la el.As vrea ca banii care i/am investit in acel spatiu ,pentru ... (vezi toată discuția)