avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitatea bugetară şi a ... modernizare spatiu inchiriat
Discuție deschisă în Contabilitatea bugetară şi a serviciilor externalizate

modernizare spatiu inchiriat

Am inchiriat un spatiu de la o institutie publica si am facut lucrari de modernizare la el.As vrea ca banii care i/am investit in acel spatiu ,pentru imbunatatiri,modernizari,reparatii, sa/mi fie compensati cu datoria pe care o am de plata la acea institutie publica.
Se poate ? Ce este de facut?
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 10:53, 6 Octombrie 2012
Era necesar ca initial in contractul de locatiune sa negociati cu proprietarul spatiului aceasta facilitate si ulterior sa demarati executia de modernizari
Incercati sa negociati cu proprietarul spatiului incheierea de act aditional la contract in care sa fie prevazuta clauza acordului privind imbunatatiri /modificari la spatiul inchiriat ,cu facilitatea recuperarii
c/v din chiria initial negociata
Daca obligatiile de plata ale dvs catre institutia publica sunt creante datorate, nu puteti face compensare ("veniturile bugetare nu pot fi afectate direct unei cheltuieli bugetare cu exceptia donatiilor si a sponsorizarilor " este un principiu bugetar , al universalitatii - art 8 alin 2 din legea 500/ 2002 republicata - legea finantelor publice)

Cititi si acest topic :

www.avocatnet.ro/content/for...
elenacapricorn a scris:

Am inchiriat un spatiu de la o institutie publica si am facut lucrari de modernizare la el.As vrea ca banii care i/am investit in acel spatiu ,pentru imbunatatiri,modernizari,reparatii, sa/mi fie compensati cu datoria pe care o am de plata la acea institutie publica.
Se poate ? Ce este de facut?

Doriti sa faceti compensarea cu o datorie legata de chirie sau taxe si impozite, asa cum a presupus @carmen01011958?

Daca este vorba de datoria legata de chirie si in contractul de inchiriere este stipulat ca eventualele imbunatatiri le suporta proprietarul, atunci se poate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Compensatie chirie cu cheltuieli de modernizare spatiu Tpopa Tpopa Bună ziua! Medicul de familie care functionează in spaţiu închiriat din domeniul public al comunei poate beneficia de compensatie cu chiria datorata ... (vezi toată discuția)
Impozit pe venit din chirii LilianaManea LilianaManea Vreau sa inchei un contract de inchiriere a unui spatiu (propritatea mea si a sotului) cu o societate comerciala. Viitorul chirias doreste sa faca pe ... (vezi toată discuția)
Impozitarea modernizarilor efectutate de chiriasi budes_aura budes_aura buna seara! am o speta : o banca are contract de inchiriere cu o societatae pe o peioada de10 ani, incepand cu anul 2002. In anul 2002 banca efectueaza ... (vezi toată discuția)