avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 922 soluții astăzi
Forum Activitate mocanucostinel

Activitate mocanucostinel

Discuție intrebare
buna ziua!! sotul meu si-a incetat activitatea in munca in baza art 55 lit b din codul muncii....(nu ca asa ar fi vrut , societatea la care lucra a ales sa faca asa)....va intreb,mai poate beneficia de somaj?? va multumesc!
Răspuns la discuția intrebare
am stat pt ca nu am avut cu cine sa las copii sa pot merge la serviciu,povestea ar fi urmatoarea...am intrat in 2008 in ccc...la acea data am infiat un copilas nascut pe 30 decembrie 2008 si am intrat in concediu pt cresterea lui...intre timp am dat si eu nastere la un copilas in 2010 februarie 13, pt care statul roman a considerat ca trebuie sa-mi plateasca numai 1 an de concediu de parca ar fi fost jumatate de copil ...patronul spune ca a suspendat activitatea societatii la care lucram in timp ce eu eram in concediu...iar dupa doi ani de suspendare ia fost inchisa societatea...iara cum nu tine de el sa-mi dea acea decizie de incetare a activitatii...si sa merg la fortele de munca. am lucrat la el mai bine de 5 ani.mai am sanse la somaj?
Răspuns la discuția intrebare
daca reusesc sa am aceasta decizie legea imi acorda ajutorul de somaj chiar daca am stat un an fara serviciu?? va multumesc! eu asta as vrea sa stiu daca mai am drept dupa un an de absenta.
Răspuns la discuția intrebare
n-am primit nicio decizie!patronul m-a anuntat telefonic c-a inchis firma. Ce pot face in continuare? daca a trecut un an de la terminarea concediului mai pot beneficia de somaj?el a inchis firma cat inca eram in concediu de cresterea copilului. cu respect!
Discuție intrebare
buna ziua! mai pot beneficia de ajutor de somaj daca am terminat concediul de crestere a copilului acum un an iar intre timp firma la care lucram s-a inchis? mentionez ca firma s-a inchis cand inca eram in concediu de crestere a copilului.multumesc!