avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... intrebare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

intrebare

buna ziua!! sotul meu si-a incetat activitatea in munca in baza art 55 lit b din codul muncii....(nu ca asa ar fi vrut , societatea la care lucra a ales sa faca asa)....va intreb,mai poate beneficia de somaj?? va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:20, 21 Ianuarie 2013
Nu poate, incetarea in baza articolului 55 lit. b) fiind considerata motiv imputabil salariatului (acesta exprimandu-si acordul pentru incetarea c.i.m).
Art.55 lit.b C.mun nu da posibilitatea fostului angajat sa beneficieze de somaj .. o solutie ar fi ca sotul dvs sa se angajeze pe durata determinata si de o luna , iar la terminarea duratei poate intra in somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mai pot beneficia de somaj? nico_diana@yahoo.com nico_diana@yahoo.com buna ziua, am trecut dintr-un concediu crestere copil in altul, in timpul celui de al doilea concediu am primit trei salarii compensatorii, dupa care am ... (vezi toată discuția)
Beneficiar ajutor somaj ANDRIES adriana ANDRIES adriana Un salariat si-a incetarea contractul individual de munca cu acordul partilor Art.55 lit.b Codul Muncii, deocamdata nu si-a gasit un loc de munca poate el ... (vezi toată discuția)
Cum pot beneficia de indemnizatie de somaj? invictus_ln invictus_ln daca am lucrat la o firma 18 luni si am incetat contractul de munca in 15 ian 1012 conf art 51 lit b, pot, in prezent sa beneficiez de somaj, in toata aceasta ... (vezi toată discuția)