avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 823 soluții astăzi
Forum Activitate constantinmihaela92

Activitate constantinmihaela92

Am si eu urmatoarea problema. In trecut, cand se dadeau terenuri pentru tinerii casatoriti, parintii mei au luat un teren de la primarie, au primit autorizatie de constructie pentru casa, insa nu au facut acte pe teren. Acum au dorit sa isi faca acte insa primaria nu vrea sa le mai dea terenul. Ce se poate face in aceasta situatie?
Multumesc anticipat
Nu a pomenit de nimic. Am fost la primarie si am aflat azi, minte administratorul, nu a spus nimeni de la primarie asa ceva, Primaria a spus sa il dea in judecata pe fostul administrator pentru a recupera dauna. Si m-am interesat si la furnizori, datoriile provin de la neplata facturilor, deci ati avut dreptate. M-am lamurit acum, Va multumesc frumos pentru ajutor si pentru timpul acordat.
Am inteles. Va multumesc frumos. Asa voi face.
O singura intrebare as mai avea. Exista vreo cale legala prin care ne poate obliga sa platim aceasta datorie in mod egal fiecare locatar? Domnul administrator actual afirma ca a fost la primarie si i s-a spus ca asta trebuie sa faca.
Noi credem ca vechiul administrator a furat banii in loc sa plateasca facturile. Dar nu avem dovezi pentru asta. El sustine ca oamenii plateau intretinerea cu intarziere, el nu putea plati facturile la scadenta pentru ca nu avea toti banii si s-au strans penalizari. Toti locatarii au acum intretinerea platita, doar ca unii plateau cu intarziere de 2-3 luni si vechiul administrator nu punea nimanui penalizari. Asta este justificarea lui, insa nu stim cat este de adevarata.
Avem asociatie de propietari infiintata, avem si comitet executiv si presedinte.
Pentru cei care nu achitau deloc intretinere s-au luat masuri, au fost dati in judecata si fie li s-a vandut apartamentul prin licitatie, fie au fost obligati sa plateasca. Nu este problema cu aceste persoane. Problema ar fi ca unii locatari plateau intretinerea cu 2-3 luni intarziere si in aceasta perioada se acumulau penalizari la facturi. Totusi mi se pare destul de ciudat, suma datoriei fiind mare.
Va multumesc pentru raspuns. Problema este ca aceasta datorie a inceput pe undeva prin 2007 si abia acum s-a aflat de ea, Administratorul nu a spus nimanui pana acum, cand furnizorii de utilitati au inceput sa ia masuri. Nici nu a spus si nici nu a aplicat penalitati celor intarziati.
Nu se stie sigur daca motivul datoriilor sunt penalizarile, suma este totusi destul de mare, undeva in jurul sumei de 70.000 de lei.
Multe persoane din bloc si-au platit datoriile la timp, si au dovezi pentru acest lucru.
De ceva timp o alta persoana a preluat fortat administratia, cu gandul de a-l da in judecata pe fostul administrator, cel in perioada caruia s-au adunat datoriile. Noul administrator nu a facut mai nimic, dar sustine ca a vorbit la primarie si ne va obliga pe toti sa platim datoria. Mie mi se pare ilegal ceea ce spune si din acest motiv am vrut sa aflu alte pareri.
Unul dintre furnizorii de utilitati doreste sa dea in judecata asociatia. In acest caz, despagubirile si cheltuielile de judecata, in cazul in care asociatia de proprietari pierde, cui revin?

Va multumesc frumos
Am si eu o problema. Asociatia de proprietari a blocului in care locuiesc are o datorie foarte mare la utilitati pentru neplata facturilor. Explicatia administratorului a fost ca unii locatari intarziau plata intretinerii, el nu platea la timp facturile si s-au adunat penalizari. Suma este totusi destul de mare. A fost oprita apa calda si s-au primit somatii si pentru celelalte utilitati (apa rece, gaz, caldura, gunoi). Administratorul insista ca suma totala a datoriei sa se imparta pe fiecare apartament in parte, in mod egal. Daca eu mi-am achitat la timp intretinerea si am toate chitantele, ma poate obliga sa platesc? Sau este legal sa faca acest lucru? As dori o parere a dumneavoastra, daca ma puteti ajuta
Va multumesc anticipat