Sotul meu, cetatean strain cu permis de sedere in romania dar cu pasaportul expirat vrea sa mearga in tara lui.Credeti ca ar avea vreo problema in achizitionarea biletului de avion si la vama?Nu poate astepta eliberarea unui nou pasaport de catre consulat,de aceea ma adresez dumneavoastra cu aceasta intrebare.
Sotul meu(cetatean non-UE) nu si-a platit asigurarea e sanatate obligatorie de la sfarsitul anului 2008.A lucrat la cateva firme,dar doar in proba,1-2 luni,nu a avut nicun fel de contract de munca.Intrebarea mea este,daca va merge la administratia financiara si va lua o adeverinta precum ca nu a obtinut venituri in tot acest timp,va fi scutit de la plata asigurarii din urma?Iar daca nu,cam cat credeti ca va trebui sa plateasca, aproximativ,sau cum se calculeaza?
Buna ziua,
Vreau sa divortez de sotul meu,el este cetatean turc,suntem casatoriti de 4 ani jum,nu avem copii,nu avem bunuri comune.Locuim in Bucuresti cu chirie,dar domiciliul il avem amandoi in alt oras,mai exact casa mamei mele.
Intrebarea mea este, se poate divorta la un notar in bucuresti?Pentru ca el nu va vrea sa mergem impreuna la un notar de la locul casatoriei.
Daca nu se poate,care ar fi solutia?Daca voi intenta divortul la judecatorie,se poate pronunta in lipsa lui,si daca da cat va dura?
Multumesc anticipat!