avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1116 soluții astăzi
Forum Activitate florindum71

Activitate florindum71

Răspuns la discuția Tata decazut din drepturi
Vă mulțumesc pt sfaturi.
Răspuns la discuția Tata decazut din drepturi
proastasatului a scris:

Stau sa ma intreb cine cu cine ar urma sa exercite in comun autoritatea parinteasca in comun, ca nici mama nu-mi pare ca s-ar fi omorat cu grija pentru copil! Inteleg ca tatal nu si-ar recunoaste copilul nici din poze, dar mama.......doar a trimis bani? caci prin banca dragostea si grija de mama de zi cu zi n-am auzit sa se poata transmite!


nu am intrat pe acest site sa vad considerații personale. Pt asta intru pe comentarii la diverse articole din presa, unde le gasesti din plin. Am cerut un sfat, nu pareri personale. De multe ori nu ajungi în instanțâ in țară, dar în străinătate! Revin la subiect. Mama a îngrijit copilul. A fost lângă el atât de des cât s-s putut(și de câteva ori pe an, la toate zilele de naștere, la plecarea la școală a stat un an în țară, si-a luat servici, dar ce faci cu 500-600 de lei?). Oricum, am înțeles, trebuie consultat un avocat în dreptul familiei. Mai am o întrebare. Acest lucru trebuie făcut în țară sau în Italia, copilul fiind născut acolo? Vă mulțumesc pt răspunsuri.
Răspuns la discuția Tata decazut din drepturi
AVLIL a scris:

Concret, de 9 luni niciun parinte nu locuieste cu minora, asa incat ambii au acelasi drept... oarecum, in prezent. Ar fi mai normal sa cereti locuinta minorei in Italia, ca acolo stati dv. Nu stiu cum sa acorde o instanta exercitiul drepturilor parintesti in exclusivitate unui parinte care nu locuieste cu minorul.
Va trebuie cu siguranta un avocat, ar trebui sa veniti aici, ar fi trebuit sa faceti niste demersuri mai demult, in Italia...
Ambii ar trebui sa plateasca pensie copilului, caci nu stati cu el.
Nu stiu care e situatia in intregime insa, de ce s-a intors fata in Romania, a cui a fost decizia, ce-ar zice copilul judecatorului etc.


Concret, DE LA 9 luni copilul este in romania. mama a intretinut copilul. Nu poate lua copilul in italia pt. ca nu are semnatură de la tata. Copilul are tot ce îi trebuie material, mai puțin posibilitatea să circule cu mama.Copilul a fost adus pt că mama în acea perioadă lucra intern la o familie și nu era lasată cu copilul. Copilul nu își știe tatăl, oricând ar declara în favoarea mamei . Deci, ca și concluzie înțeleg că trebuie o acțiune în legătură cu exercitarea autorității părintești de către mama fără acordul expres al tatălui, precum și referitor la stabilirea domiciliului. În legătură cu pensia, nu știu dacă poate fi vorba. Vă mulțumesc pt răspunsuri.
singurul lucru pe care l-a facut un tata pentru fiica lui, nascuta in italia, acum 13 ani a fost ca este trecut in certificatul de nastere. nu o cunoaste nici din poze. fetita se afla de la 9 luni in romania, la parintii mamei. tatal refuza sa semneze pentru ca mama fetitei, care lucreaza tot in italia, sa poata sa circule cu ea, sa o ia in vacante, sau altceva. care sunt parghiile legale ce pot fi folosite pentru a schimba aceasta situatie? va multumesc.
Răspuns la discuția adeverinta medic de familie
multumesc
lucrez la politia locala si am nevoie de o adeverinta de la medicul de familie cu mentiunea ca sunt "apt pentru pregatire fizica si instructia tragerii". medicul mi-a dat o adeverinta cu "nu are boli cronice sau contagioase", pentru ca nu îi da voie legea sa îmi dea una cu mentiunile de care am eu nevoie. care e adevarul legal? va multumesc pentru raspuns.