AVLIL a scris:
Concret, de 9 luni niciun parinte nu locuieste cu minora, asa incat ambii au acelasi drept... oarecum, in prezent. Ar fi mai normal sa cereti locuinta minorei in Italia, ca acolo stati dv. Nu stiu cum sa acorde o instanta exercitiul drepturilor parintesti in exclusivitate unui parinte care nu locuieste cu minorul.
Va trebuie cu siguranta un avocat, ar trebui sa veniti aici, ar fi trebuit sa faceti niste demersuri mai demult, in Italia...
Ambii ar trebui sa plateasca pensie copilului, caci nu stati cu el.
Nu stiu care e situatia in intregime insa, de ce s-a intors fata in Romania, a cui a fost decizia, ce-ar zice copilul judecatorului etc.
Concret, DE LA 9 luni copilul este in romania. mama a intretinut copilul. Nu poate lua copilul in italia pt. ca nu are semnatură de la tata. Copilul are tot ce îi trebuie material, mai puțin posibilitatea să circule cu mama.Copilul a fost adus pt că mama în acea perioadă lucra intern la o familie și nu era lasată cu copilul. Copilul nu își știe tatăl, oricând ar declara în favoarea mamei . Deci, ca și concluzie înțeleg că trebuie o acțiune în legătură cu exercitarea autorității părintești de către mama fără acordul expres al tatălui, precum și referitor la stabilirea domiciliului. În legătură cu pensia, nu știu dacă poate fi vorba. Vă mulțumesc pt răspunsuri.