avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Tata decazut din drepturi
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Tata decazut din drepturi

singurul lucru pe care l-a facut un tata pentru fiica lui, nascuta in italia, acum 13 ani a fost ca este trecut in certificatul de nastere. nu o cunoaste nici din poze. fetita se afla de la 9 luni in romania, la parintii mamei. tatal refuza sa semneze pentru ca mama fetitei, care lucreaza tot in italia, sa poata sa circule cu ea, sa o ia in vacante, sau altceva. care sunt parghiile legale ce pot fi folosite pentru a schimba aceasta situatie? va multumesc.
Cel mai recent răspuns: florindum71 , utilizator 21:14, 15 Decembrie 2013
Formulati o cerere de suplinire consimtamant, pe calea ordonantei presedintiale. Pe aceiasi cale, separat insa, adica printr-o cerere separata, solicitati-i pensia alimentara datorata. Formulati si la politie o plangere pe abandon de familie pentru neplata pensiei alimentare (daca e cazul), cel putin mie asa imi reiese.
Ultima modificare: Marți, 10 Decembrie 2013
proastasatului, utilizator
Cred ca mai bine solicitati ca singura sa exercitati autoritatea parinteasca pt ca astfel sa nu mai aveti nevoie de acordul lui in ce il priveste pe copil, mai cereti sa se stabileasca ca locuinta copilului sa fie la dvs (la adresa parintilor ) si tatal ( sa-i zicem asa) sa plateasca pensie. Pt ca probabil nu va trimite o hartie cu cat castiga, sa aduceti dvs o adeverinta oficiala cu cat e salariul minim in Italia.
Puteti cere si suplinirea acordului insa va ajuta pe o perioada limitata, pt un drum/ o vacanta. Va trebui sa dovediti cumva ca nu va da acordul.
Concret, de 9 luni niciun parinte nu locuieste cu minora, asa incat ambii au acelasi drept... oarecum, in prezent. Ar fi mai normal sa cereti locuinta minorei in Italia, ca acolo stati dv. Nu stiu cum sa acorde o instanta exercitiul drepturilor parintesti in exclusivitate unui parinte care nu locuieste cu minorul.
Va trebuie cu siguranta un avocat, ar trebui sa veniti aici, ar fi trebuit sa faceti niste demersuri mai demult, in Italia...
Ambii ar trebui sa plateasca pensie copilului, caci nu stati cu el.
Nu stiu care e situatia in intregime insa, de ce s-a intors fata in Romania, a cui a fost decizia, ce-ar zice copilul judecatorului etc.
AVLIL a scris:

Concret, de 9 luni niciun parinte nu locuieste cu minora, asa incat ambii au acelasi drept... oarecum, in prezent. Ar fi mai normal sa cereti locuinta minorei in Italia, ca acolo stati dv. Nu stiu cum sa acorde o instanta exercitiul drepturilor parintesti in exclusivitate unui parinte care nu locuieste cu minorul.
Va trebuie cu siguranta un avocat, ar trebui sa veniti aici, ar fi trebuit sa faceti niste demersuri mai demult, in Italia...
Ambii ar trebui sa plateasca pensie copilului, caci nu stati cu el.
Nu stiu care e situatia in intregime insa, de ce s-a intors fata in Romania, a cui a fost decizia, ce-ar zice copilul judecatorului etc.

Concret, DE LA 9 luni copilul este in romania. mama a intretinut copilul. Nu poate lua copilul in italia pt. ca nu are semnatură de la tata. Copilul are tot ce îi trebuie material, mai puțin posibilitatea să circule cu mama.Copilul a fost adus pt că mama în acea perioadă lucra intern la o familie și nu era lasată cu copilul. Copilul nu își știe tatăl, oricând ar declara în favoarea mamei . Deci, ca și concluzie înțeleg că trebuie o acțiune în legătură cu exercitarea autorității părintești de către mama fără acordul expres al tatălui, precum și referitor la stabilirea domiciliului. În legătură cu pensia, nu știu dacă poate fi vorba. Vă mulțumesc pt răspunsuri.
De LA 9 luni!!!...
Din 13 ani, de 12 nu sta cu niciun parinte si niciunul nu a facut vreun demers sa ia copilul la el...
Serios va trebuie un avocat, depinde de parintii dv., de ce spun ei, de tata, de ce va intreprinde el, pozitia lui etc.
Parghiile legale erau mai simple acum cativa ani decat sunt astazi, din pacate.
Copilul poate declara in favoarea unuia sau altuia in functie de ce este intrebat; nu odata am avut supriza sa vad diferente intre ce crede un parinte ca gandeste un copil si ce gandeste el cu adevarat.
Nu spun ca nu aveti dreptate, spun doar ca, in calitate de avocat, nu m-as baza pe asta si ca ar trebui ca o persoana terta, straina, sa discute cu copilul intai.
Exercitarea drepturilor parintesti de catre mama, exclusiv, ma tem ca e tare dificil de obtinut. Mai realista ar fi exercitarea in comun.
Cat despre locuinta, e de vazut unde sa o cereti, unde sa stea copilul... cum dovediti adaptarea, ce spune copilul (nu in favoarea cui, ci exact ce anume va spune) etc.
despre pensie, si daca nu aduceti dv. vorba de asta in fata instantei (lucru vazut nu tocmai bine de multe instante), ar trebui sa aduca instanta vorba.
Vorbiti musai cu un avocat.

Alte discuții în legătură

Reprezentant legal minor - urgent vilies0507 vilies0507 Bună ziua! Ce înseamnă să fii reprezentant legal al unui minor? Înseamnă că părintele care devine reprezentant legal are autoritate părintească ... (vezi toată discuția)
Controverse excludere de la exercitarea autoritatii parintesti cezarad cezarad Va prezint o speta: o mama care are un copil cu un tip cu care nu a fost casatorita niciodata, nu poate iesi cu copilul din tara intrucat i se cere de catre ... (vezi toată discuția)
Lntrebare iesire din tara minor din concubinaj paulet233 paulet233 Buna ziua ma numesc Elena am si eu o intrebare fiica mea a trait in concubinaj si a rezultat o fetita de 3 ani ele si tatal au rezidenta in italia, au plecat ... (vezi toată discuția)