avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1124 soluții astăzi
Forum Activitate fallen3035

Activitate fallen3035

Multumesc.
am nevoie de inca o lamurire....unde se stipuleaza valoarea acestui procent?..(in cazul meu nu este vb.de contract colectiv de munca), pot sa stipulez in regulamentul intern sau intr-un act aditional la contractul individual de munca?
Multumesc.
In codul muncii la art.137 al.3 se prevad urmatoarele:

(3) In situatia prevazuta la alin. (2) salariatii vor beneficia de un spor la salariu stabilit prin contractul colectiv de munca sau, dupa caz, prin contractul individual de munca.

Intrebarea mea este: ce valoarea se poate stabili pentru acest spor, exista o alta precizare undeva sau se stabileste la nivel de unitate valoarea acestui spor?
Răspuns la discuția control ITM
Multumesc.Sper sa nu fie cazul de litigiu...probe, probabil ca vor avea..m-au fotografiat la locul de munca....
Răspuns la discuția control ITM
Multumesc pt.raspuns...dar am gasit art 20 din legea 51/2012 care spune asa:

Articolul 20(1) Constituie contravenţii şi se sancţionează cu amendă de la 5.000 lei la 10.000 lei:
a)împiedicarea în orice mod a inspectorilor de muncă să exercite, total sau parţial, controlul ori să efectueze cercetarea evenimentelor potrivit prevederilor legale prin orice acţiune sau inacţiune a conducătorului unităţii, a reprezentantului legal, a unui angajat, prepus ori a altei persoane aflate în locaţiile supuse controlului, inclusiv refuzul persoanei găsite la locul de muncă de a completa fişa de identificare sau de a da informaţii despre evenimentul cercetat;
Discuție control ITM
Buna ziua, azi am avut parte de un incident neplacut.
Sunt angajat la o societate comerciala, a venit un control de la ITM, mi-sa cerut sa ma legimitez, am facut-o cu buletinul si cu contractul de munca.Inspectori, 2 la numar, au insistat sa completez o fisa de identificare in mometul in care am pus mai multe intrebari despre ce presupune acea fisa au devenit foarte nervosi.In acel moment am refuzat sa completez acea fisa.Daca au vazut ca nu vreau sa o completez au trecut la amenintari de genul ca cheama politia si ca voi primi amenda intre 5.000-10.000 lei.Am refuzat categoric sa mai completez ceva.
Stiu ca ar fi trebuit sa completez acea fisa, dar consider am dreptul sa refuz sa dau orice declaratie daca eu consider acest lucru.Ii pot acuza pe cei 2 inspectori pt.incalcarea liberatii de a alege sa nu declar? Cum pot proceda in eventualitatea in care voi primi acea amenda?