sunt multe nereguli, s-au sesizat destule la ITM, dar....
igienico-sanitare odata la 3 luni (desi ar trebui saptamanal dupa ce si cat se primeste), iar unii deloc; program de lucru adaptat conditiilor atmosferice; de protectia muncii raspund oameni care nu au nicio pregatire in acest sens, conditii de munca improprii, presiuni, stress, amenintari, de "demnitate" ce sa mai vorbim, salarii diminuate cu impozitul pe bonurile de masa desi acestea nu sunt prinse in fluturas etc.
toate acestea se stiu, le stie si ITM-ul, dar... criza justifica in ochii multora multe
Va multumesc pentru raspuns, stiam ca asa este, dar aveam nevoie de o confirmare
in contractul de munca semnat se specifica: 8 ore/zi, 5 zile pe saptamana, dar se lucreaza 12 cu 36 fara sa se tina cont de repaosul saptamanal sau de sarbatorile legale, se face pontajul pe 8 ore/zi, iar orele suplimentare se acorda aleatoriu, cand doreste "seful". Mentionez ca nu s-a semnat nici un act aditional pentru schimbarea programului de lucru.
este legala aceasta procedura?
Executarea silita se poate face fara ordin judecatoresc?
Daca nu am bunuri pe numele meu si nici un venit lunar legal, ce se poate intampla? O pot executa silit pe fiica mea?
multumesc pentru raspuns
Problema este ca nici firma de recuperari creante nu mai da nici un semn de viata.
Ce se poate intampla in aceste conditii?
Am un credit de nevoi personale fara girant, fara garantii, incheiat in 2007.
De un an si jumatate nu am mai putut plati ratele
In prezent, am reusit sa obtin un venit lunar stabil (fara contract de munca), care mi-ar putea permite sa reincep sa platesc, dar nu la nivelul initial, 400 lei, ci doar 150-200 lei
mentionez ca somatiile bancii si firmei de recupare au incetat cu desavarsire de aproximativ 3 luni.
As dori sa stiu daca exista posibilitatea sa renegociez cu banca, desi nu pot aduce dovada venitului obtinut, si sa pot plati lunar 150-200 lei in contul creditului
e o situatie mai delicata
majoritatea contractelor incheiate in ultimii 2 ani de aceasta firma sunt contracte cu perioada determinata - si nu putine -, justificand ca asta este politica firmei, sunt si contracte pe perioada nedeterminata pentru aceleasi posturi, dar vechi de 3-4 ani. Nu se inlocuiesc persoane cu contract suspendat, nu exista fluctuatii de activitate
multumesc pentru raspunsuri.
cu dosarul pentru somaj trebuie sa ma prezint eu personal? problema mea este ca nu am cartea de munca in posesie, este undeva pe la casa pensiilor
lucrez de 2 ani cu contract de munca pe perioada determinata, contract reinoit din 3 in 3 luni, acesta va expira la sfarsitul lui martie 2013 si e posibil sa nu fie prelungit desi postul nu se desfiinteaza. am dreptul la somaj?