Poate cineva sa-mi raspunda care ar fi consecentele in situatia prezentata de mine?
Va multumesc !
ulterior am aflat ca in luna aprilie 2012 a fost prins baut la volanul autoturismului personal,cu o allcol. de 1,4.asadar mai exista un dosar penal.ambele infractiuni,alcoolemie la volan si cea de furt de la firma unde lucra,au avut loc in aceeasi zona fiind deschise dosare la acelasi tribunal.mentionez ca dosarul pentru furt s-a deschis in luna noiembrie 2012. ce se poate intampla in acest caz?
Buna ziua !
Un sofer de tir,angajat al unei firme de transport in Italia,neprimindu-si salariul de 2 luni,a vandut marfa cu care era incarcat si o parte din motorina,facand un prejudiciu de 3500 e. Firma respectiva a depus plangere pentru furt si a primit acasa scrisoare de la tribunalul Verona,fiindu-i solicitata adresa de domiciliu.el nu mai lucreaza in italia si singura adresa de domiciliu este cea din Romania.
Care este pedeapsa pentru aceasta infractiune,el doreste sa instiinteze autoritatile italiene ca isi recunoaste fapta.poate optine o pedeapsa cu suspendare? mentionez ca firma si-a recuperat marfa vanduta de la persoana careia i-a fost vanduta.
ce trebuie sa faca?va multumesc !
Mai intai va multumesc! Deasemenea ,mentionez ca dosarul penal este tot pentru prejudiciul facut firmei care a deschis si dosar civil.dosarul penal este momentan la politie unde este asteptat sa fie audiat.procesul civil pentru recuperarea prejudiciului este in deplina desfasurare,spre sfarsitul lunii fiind procesul.dupa cum va spuneam va achita suma dar vrea sa stie ce se poate intampla din punct de vedere penal.care pot fi consecintele?daca nu a dat inca declaratie la politie,unde s-a consemnat ca momentan lipseste din tara si ca va reveni in luna mai,se poate incepe urmarirea penala?imi cer scuze pentru stangacia in exprimare!
vreau sa ajut un prieten cu o informatie. i s-a deschis un dosar penal pentru delapidare in 2011 pentru cre a fost anuntat in martie 2013.in ianuarie 2013 a primit o citatie pentru a se prezenta la tribunal pentru un proces civil,unde o firma l-a dat in judecata pentru recuperarea sumei de 7500 ron.el sustine ca si-a insusit acesti bani,virati pe contul si cardul personal ca fiind salariul,dar firma de transport sustine ca erau pentru desfasurarea transportului pe care il avea de facut.a plecat de la respectiva firma ,dupa acesta neintelegere in 2011,iar acum s-a trezit cu acest proces ,unde nu este mentionat si faptul ca i s-a deschis si dosar penal.doreste sa stie daca achita suma impusa mai ramane cu dosar penal?in dosarul penal nu a fost interogat,nefiind in tara si nu stie in ce stadiu este acesta.se intoarce in tara in luna mai cand va merge sa de declaratie.dosarul penal poate fi inaintat mai departe,spre judecare fara declaratiile lui? va multumesc !
Intervenţie moderator : Vă rog să nu mai folosiţi scrierea cu majuscule .Mulţumesc.
Buna ziua! Primesc indemnizatie pentru crestere copil,de la 1-3 ani,in urma intocmirii unui dosar cu toate actele necesare.Astazi am fost informata ca mi s-au acordat niste drepturi necuvenite si trebuie sa restitui 1138 Ron,fiind mentionat si contul unde trebuie sa fac aceasta plata.Cine este vinovat de aceasta greseala ? Imi este foarte greu sa restitui aceasta suma ,si dat fiind faptul ca aceasta indemnizatie o mai primesc pana in data de 4 ianuarie,nu stiu cum s-ar putea esalona sa pot sa ma descurc si eu financiar,pentru ca eu nu ma simt vinovata de neatentia celor responsabili de acest lucru.Ce solutii legale sunt? Va multumesc !
in cazul in care sotul trebuie sa plateasca o amenda,in urma unui proces intentat de o firma,si el nu are nimic pe numele lui mi se vor confisca mie bunurile sau salariul ?mentionez ca sunt sotie legitima .multumesc !