avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Restituire indemnizatie pentru CCC, incasata necuvenit
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Restituire indemnizatie pentru CCC, incasata necuvenit

Buna ziua! Primesc indemnizatie pentru crestere copil,de la 1-3 ani,in urma intocmirii unui dosar cu toate actele necesare.Astazi am fost informata ca mi s-au acordat niste drepturi necuvenite si trebuie sa restitui 1138 Ron,fiind mentionat si contul unde trebuie sa fac aceasta plata.Cine este vinovat de aceasta greseala ? Imi este foarte greu sa restitui aceasta suma ,si dat fiind faptul ca aceasta indemnizatie o mai primesc pana in data de 4 ianuarie,nu stiu cum s-ar putea esalona sa pot sa ma descurc si eu financiar,pentru ca eu nu ma simt vinovata de neatentia celor responsabili de acest lucru.Ce solutii legale sunt? Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: panaitraisa , utilizator 17:59, 9 Martie 2013
Regula in asemenea situatii este ca sumele necuvenite se recupereaza de la persoana care le-a primit, iar daca acest lucru nu este posibil de la persoana vinovata de plata unor drepturi necuvenite. Eu v-as sugera sa luati legatura cu cei care v-au acordat aceste drepturi si sa stabiliti o esalonare a restituirii sumei de 1138 lei.
Luati legatura cu AJPIS si stabiliti o esalonare a datoriei .. in cazul in care nu sunt de acord cu asa ceva, atunci asteptati sa va cheme in judecata si formulati o cerere de chemare in garantie a persoanei care a stabilit cuantumul indemnizatiei la vremea respectiva pentru a fi obligata in solidar cu dvs la plata acesteia.
Va multumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restituire indemnizatie concediu odihna acsargu acsargu Buna ziua! Am nevoie de ajutor in legatura cu urmatoarea problema: in luna febr mi-am luat 22 zile concediu odihna pe care am primit aprox 2000 lei (indemn + ... (vezi toată discuția)
Restituire concediu maternitate calculat eronat jorom jorom Eu sunt acum cu contractul de munca suspendat, am intrat in ingrijire copil. Am primit o adresa de la firma ca au calculat gresit concediul de maternitate si ... (vezi toată discuția)
Control curtea de conturi miraflor2007 miraflor2007 Buna ziua. Am si eu o problema si as dori daca se poate sa fiu sfatuit cum sa procedez. In urma unui control al curtii de conturi la o primarie, s-a stabilit ... (vezi toată discuția)