Buna ziua! Primesc indemnizatie pentru crestere copil,de la 1-3 ani,in urma intocmirii unui dosar cu toate actele necesare.Astazi am fost informata ca mi s-au acordat niste drepturi necuvenite si trebuie sa restitui 1138 Ron,fiind mentionat si contul unde trebuie sa fac aceasta plata.Cine este vinovat de aceasta greseala ? Imi este foarte greu sa restitui aceasta suma ,si dat fiind faptul ca aceasta indemnizatie o mai primesc pana in data de 4 ianuarie,nu stiu cum s-ar putea esalona sa pot sa ma descurc si eu financiar,pentru ca eu nu ma simt vinovata de neatentia celor responsabili de acest lucru.Ce solutii legale sunt? Va multumesc !
Regula in asemenea situatii este ca sumele necuvenite se recupereaza de la persoana care le-a primit, iar daca acest lucru nu este posibil de la persoana vinovata de plata unor drepturi necuvenite. Eu v-as sugera sa luati legatura cu cei care v-au acordat aceste drepturi si sa stabiliti o esalonare a restituirii sumei de 1138 lei.
Luati legatura cu AJPIS si stabiliti o esalonare a datoriei .. in cazul in care nu sunt de acord cu asa ceva, atunci asteptati sa va cheme in judecata si formulati o cerere de chemare in garantie a persoanei care a stabilit cuantumul indemnizatiei la vremea respectiva pentru a fi obligata in solidar cu dvs la plata acesteia.