Eu sunt acum cu contractul de munca suspendat, am intrat in ingrijire copil. Am primit o adresa de la firma ca au calculat gresit concediul de maternitate si trebuie sa restitui o parte din bani. Au dreptul sa faca asta? Si atat timp cat am contractul de munca suspendat trebuie sa restitui banii sua doar cand ma intorc din nou la servici?
Cf. art84 al(2)(3)din Norme 60/32/2006,daca suma incasata in plus nu se datoreaza faptului ca ati comis o infractiune,atunci:
(3) Sumele încasate necuvenit cu titlu de indemnizaţii se recuperează de la beneficiari în termenul de prescripţie de 3 ani.
(4) Recuperarea sumelor prevăzute la alin. (3) se efectuează de către angajator sau, după caz, de instituţia care efectuează plata acestor drepturi.
Cu alte cuvinte,angajatorul,care v-a platit din eroarea sa o suma in plus pt. indemnizatia de cm o va putea recupera de la dvs. in termen de 3 ani si la randul sau,casa de sanatate o va recupera de la platitor,respectiv angajatorul dvs.
Concediu medical
mariusscr
Buna ziua
In luna mai 2012 angajam o doamna care este cu functia de baza la alta firma si la firma noastra cu 4h. In perioada 01.05.2012-31.05.2012 doamna ... (vezi toată discuția)