Buna ziua! Am incheiat de curand un contract pentru executarea unei lucrari. Ulterior, consructorul mi-a spus ca pot sa optez si pentru alte lucrari suplimentare (nespecificate in contract) pe care le-a trecut in agenda sa si pentru care am semnat ca voi plati la finalul lucrarii. Cum eu i-am cerut un deviz cu ce reprezinta fiecare lucrare sa inteleg suma ceruta, iar constructorul nu vrea sa il dea, i-am spus ca nu mai doresc lucrarile suplimentare (cele trecute de mana in agenda sa). Intrebarea pentru care va cer ajutorul, va rog, este daca acele inscrisuri din agenda (pentru care eu nu am copie) au vreo valoare, ma poate obliga sa le platesc? Multumesc!
Multumesc ptr raspuns. Ce e de facut? Astazi lovea cu matura ghivecele cu flori din balconul de la etajul de sub ea (la o alta vecina), la fel, probabil sa alunge porumbeii care ar fi putut poposi pe acolo :). Proprietara florilor a auzit/ vazut si a iesit in balcon sa ii spuna sa nu mai dea in flori, Nu ai cum sa te intelegi cu ea...
Sa o pozez cand face asa ceva? Sa facem o plangere comuna? Unde sa o adresem?
Buna ziua. Pe partea din spate a blocului, unde am ferestrele apartamentului este o gradina in care au crescut si cativa copaci. In copaci se strang porumbei, vrabii, etc. Uneori vin si pe pervaz in cautare de hrana. De curand o vecina de la etajul superior de pe vis a vis a vazut un porumbel pe pervaz si a aruncat cu apa pe geamul meu (noroc ca era inchis si nu a intrat apa in casa).
Atunci am vazut-o si i-am zis ca nu e in regula ce face iar ea a zis ca alunga porumbeii.
Astazi, nu am vazut cand a aruncat insa geamul imi este plin de apa (nu e de la ploaie ca nu ajunge).
Va rog un sfat ce e de facut. Mentionez ca ea nu are job, singura activitate e sa spioneze vecinii pe fereastra. Alte detalii despre ea, s-a deconectat de la incalzirea RADET (sau cum se cheama acum), nu are aer conditionat iar toata iarna tine un geam deschis. Noi presupunem ca are ceva incalzire ilegala care necesita aerisire. Nu are sens sa te deconectezi de la caldura si sa stai cu geamul non stop deschis iarna.
Multumesc frumos. Am nevoie de sfat cum sa procedez cu ea.
Buna ziua,
Am probleme la coloana cervicala si stau foarte mult la birou. Scaunul este unul vechi si foarte uzat, nu este comod deloc. Imi dau seama ca pozitia mea datorita biroului prea inalt si scaunului dur nu imi face bine deloc.
Intrebarea este daca pot cere la job (ce departament) un scaun ergonomic (dovada am externare dupa operatie, rmn problema noua).
Multumesc frumos!
Buna ziua!
Am gasit la cutia postala o Scrisoare de informare din Germania prin care se spune ca intr-o zi din octombrie am depasit viteza admisa (30 km/ h) cu 15 km/ h, intr-o localitate din Germania cu masina cu numarul meu (numarul e corect), marca Ford (eu nu am Ford). Mentionez ca nu am fost in Germania cu masina, mai mult nu am iesit cu masina niciodata din tara.
Mi se da un cont in care sa virez 25 Euro pentru a plati amenda.
Toata scrisoare este redactata in romana si este o zona in care daca am comentarii sa le scriu in germana si sa le trimit pana la 22 nov. Scrisoarea nu are stampila sau semnatura, plicul de asemenea este alb, fara stampila unei poste sau data. Site-ul trecut pe scrisoare www.rp-kassel.hessen.de este de asemenea in germana.
Am nevoie va rog de un sfat, ce ar trebui sa fac sa nu am in viitor ceva probleme.
Ciudat si neplacut este ca au adresa si numele meu complet.
Multumesc
Multumesc pentru raspuns. Doresc sa stiu daca vi s-au platit si pensiile din urma, de atunci de cand vi s-a spus ca nu mai aveti dreptul. Ideea e ca noi am facut o cerere de reluare in plata in plata a pensiei in august 2012 si acum ne-a venit decizia de plata insa incepand cu 1 octombrie 2012.
Mai facusem in noiembrie 2012 o cerere de plata a pensiilor restante (pentru ca eu am fost studenta neintrerupt din 2007 pana in prezent, la facultate, Master in tara si acum sunt la alt Master in strainatate) iar in decizie se specifica ca cererea de reluare a pensiei este noiembrie 2012.
Multumesc mult pentru raspuns. Am depus cererea in august 2012 cand stiam ca am fost admisa la Master in strainatate si cand mi-am dat demisia. De la casa de pensii mi-au dat raspuns favorabil (verbal) abia saptamana trecuta cand m-au pus sa le dau decizia de incetare a raporturilor de munca (cu data de 1 sept. 2012) spunandu-mi ca voi primi bani incepand cu luna oct. 2012. Adica, nu si perioada din urma in care eu am lucrat dar am fost studenta (2009-2012).
Multumesc inca o data.
Buna ziua!
As dori sa stiu cum este corect sa primesc pensia de urmas pentru care am solicitat incetarea in septembrie 2009 cand m-am angajat (pentru ca asa am fost sfatuita ca trebuie) iar in august 2011 am facut cerere de reprimire a pensiei din urma si pana la implinirea varstei de 26 ani. Mentionez ca am aproape 24 de ani iar in perioada oct 2007- iulie 2010 am fost studenta la facultate, din oct 2010 pana in iunie 2012 am fost studenta la Master in Romania iar din sept 2012 urmez cursuri de Master in strainatate.
Rugamintea mea este sa-mi spuneti daca am dreptul sa primesc pensiile din urma (din perioada cat am fost studenta in Romania si am si lucrat) sau doar din momentul in care am facut cererea de reluare a pensiei.
Multumesc frumos