avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 927 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... situatie cu un vecin
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

situatie cu un vecin

Buna ziua. Pe partea din spate a blocului, unde am ferestrele apartamentului este o gradina in care au crescut si cativa copaci. In copaci se strang porumbei, vrabii, etc. Uneori vin si pe pervaz in cautare de hrana. De curand o vecina de la etajul superior de pe vis a vis a vazut un porumbel pe pervaz si a aruncat cu apa pe geamul meu (noroc ca era inchis si nu a intrat apa in casa).
Atunci am vazut-o si i-am zis ca nu e in regula ce face iar ea a zis ca alunga porumbeii.
Astazi, nu am vazut cand a aruncat insa geamul imi este plin de apa (nu e de la ploaie ca nu ajunge).
Va rog un sfat ce e de facut. Mentionez ca ea nu are job, singura activitate e sa spioneze vecinii pe fereastra. Alte detalii despre ea, s-a deconectat de la incalzirea RADET (sau cum se cheama acum), nu are aer conditionat iar toata iarna tine un geam deschis. Noi presupunem ca are ceva incalzire ilegala care necesita aerisire. Nu are sens sa te deconectezi de la caldura si sa stai cu geamul non stop deschis iarna.
Multumesc frumos. Am nevoie de sfat cum sa procedez cu ea.
Cel mai recent răspuns: eugenoctavian1968 , utilizator 18:12, 11 Mai 2020
Sunt probleme distincte acceptatul si hranitul pasarilor si pcele legate de existenta sau nu a unui loc de munca ,interesul pentru debransarea de la sistemul centralizat de alimentare/furnizare utilitati
Este de preferat sa acordati deosebita responsabilitate situatiei ,sa nu raspundeti sub impulsul situatiei de moment
Dupa cum dv acceptati porumbeii exista persoane care nu agreeaza alte suflete,motiv pentru care isi manifesta interesul in diferite maniere mai mult sau mai putin justificate legal
Atat timp cat ati constatat ca vecina isi manifesta nemultumirea fata de interesul dv pentru pasari prin comportament si actiuni care produc neajunsuri este de preferat sa nu interveniti personal deoarece situatia poate sa degenereze
Multumesc ptr raspuns. Ce e de facut? Astazi lovea cu matura ghivecele cu flori din balconul de la etajul de sub ea (la o alta vecina), la fel, probabil sa alunge porumbeii care ar fi putut poposi pe acolo :). Proprietara florilor a auzit/ vazut si a iesit in balcon sa ii spuna sa nu mai dea in flori, Nu ai cum sa te intelegi cu ea...
Sa o pozez cand face asa ceva? Sa facem o plangere comuna? Unde sa o adresem?
Dacă cumva stimabila a spart vreun ghiveci și dumneata ai văzut, vorbește cu proprietara ghiveciului să facă plângere la poliție pentru distrugere și depune mărturie. Dacă mai aruncă/dă cu ceva și provoacă pagube, la fel.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu vecinii feliciaion feliciaion problema cu vecinul de dedesupt, eu stau la etaj 2 el la 1, mereu are ceva de obiectat, noi nu il bagam in seama si mai mult nici macar salut, ne urmareste la ... (vezi toată discuția)
Sfat ghivece pe pervazul extern al balconului utilizator1989 utilizator1989 Buna ziua. As aprecia un raspuns cu privire la situatia mea. M-am mutat recent la un apartament, primul meu in proprietate personala, si pe pervazul extern al ... (vezi toată discuția)
Hranirea porumbeilor in balconul propriu Chri Chri Buna ziua. Locuiesc in sectorul 6 si hranesc porumbeii comunitari in balconul propriu. Langa bloc este gradina blocului, cam in paragina si plina de gunoaie ... (vezi toată discuția)