Buna ziua. Locuiesc in sectorul 6 si hranesc porumbeii comunitari in balconul propriu. Langa bloc este gradina blocului, cam in paragina si plina de gunoaie aruncate de oameni. Apoi este straduta cu masini parcate. Porumbeii nu stau in copaci, ci doar pe blocuri. In copaci stau doar turturelele, care se gainateaza pe masinile de jos. Acesti oameni care arunca gunoaiele jos, vecinii mei, mi-au facut reclamatie, pe motiv ca porumbeii se gainateaza in capul, pe hainele si pe masinile lor. Mancarea porumbeilor nu curge jos, ci ramane in balcon. Administratorul spune ca politia a venit si negasindu-ma acasa, i-au spus lui sa ma avertizeze c-o sa-mi dea amenda. Este posibil asa ceva?
Nu am voie sa fac mizerie (aruncand paine si grau pe jos) pe domeniul public. Aici am vazut cateva hotarari locale in acest sens. Chiar daca stiu ca la baza acestei rautati sta invidia vecinilor (nu hranirea porumbeilor), vroiam sa stiu doar daca exista un cadru legal. Va multumesc.
Faptul ca se gainateaza porumbeii nu este vina dvs.
Faptul ca ii hraniti in balcon si nu faceti mizierie pe spatiul public nu poate duce la concluzia ca ar trebui sa va amendeze sub aspect legal.Nu consider ca, exista o legatura de cauzalitate concreta intre faptul ca ii hraniti in propriul balcon si ca se gainateaza pe spatiul public si ca ati comite o contraventie pentru ca nu faceti mizerie dvs., ci porumbeii...care oricum ar manca ceva si tot s-ar gainata...
Dupa pararea mea puteti hrani orice pasare in propriul balcon si simplul fapt ca se gainateaza nu este vina dvs.Oricum, tot ar gasi ceva de mancare si tot s-ar gainata...unde ar fi sa fie...
Este bine sa le explicati la politisti asa cum v-am zis eu...si sper ca vor intelege...
In alta ordine de idei, nu dvs. ati creat lumea si porumbeii, iar, faptul ca ei se gainateaza nu este vina dvs...
Porumbei
opryka11
Buna ziua !
Locuiesc intr-o fosta casa nationalizata , compusa din cinci apartamente cu toti atatia proprietari, curtea a ramas proprietetea ICRAL iar pentru ... (vezi toată discuția)
Situatie cu un vecin
Grace2
Buna ziua. Pe partea din spate a blocului, unde am ferestrele apartamentului este o gradina in care au crescut si cativa copaci. In copaci se strang porumbei, ... (vezi toată discuția)