am inteles,nu stiam exact ce inseamna cuvantul litigiu
daca prin litigiu se intelege,certuri,neintelegeri,amenintari,injuraturi,s.a.m.d,..da,avem un litigiu,taica-meu e paralizat asa ca vecinul se descarca pe maica-mea cum vrea,vazand-o femeie si o face in toate felurile amenintand ca o sa o faca sa strice zidul ,nici noi nici el nu cred ca vrea sa se ajunga la proces ,multumesc mult pentru sfat
Va multumesc pentru raspuns,deci in concluzie primul lucru care a trebui sa-l facem este sa ne cautam un avocat,si sa vedem ce se rezolva,totusi ar trebui sa aducem o echipa pentru a face masuratorile inainte de a intreprinde masuri juridice¿
numai bine!
au contract de vanzare cumparare,extras de carte funciara, le lipseste intabularea care nu o pot face din cauza litigiului astuia!
buna ziua,va multumesc anticipat tuturor celor care imi pot da vreo idee sau vreun sfat!
este vorba de casa mea parinteasca ,avem un vecin care ne acuza ca i-am fi luat din teren,s-au facut masuratori de catre primarie si s-a luat din terenul nostru in 3 ocazii fara a ni se da macar o hartie la mana,acum din nou a venit sa mai ia inca aproape un metru.
deja de gradina noastra a ramas mai nimic,tin sa anunt ca avem pe acte 15 ari ,in fata casei avem 15 metri latime,s-a tot luat de pe lungimea gradinii si in spate a ramas o latime de 9 metri.lungimea totala e de 100 metri.deci facand un calcul simplu nu ne mai ramane nici pe departe suprafata care ne corespunde,dar chiar si asa cei de la primarie il protejaza pe vecinul nostru spunand ca mai trebuie sa ne mai ia din pamant pentru ca dupa masuratorile lor iasa mai mult de 1500 metri patrati.
parintii mei sunt bolnavi iar eu sunt plecat in strainatate,maica-mea a tot lasat sa i se ia din pamant doar ca sa se termine certurile siu discutiile dar in cazul asta primaria lucreaza murdar,ce putem face¿este legal sa aducem o echipa din alta localitate sa faca masuratorile terenului si sa confruntam rezultatele?ce pot face contra celor din primarie care masoara in defavoarea noastra?
primarul a spus sa rezolvam problema pe cale amiabila dar asta inseamna sa ii mai cedam din nou din terenul nostru,treaba asta dureaza de ani de zile,stiu ca nu o sa se termine ,la anul o sa ceara din nou,vecinul din sus are terenul imprejmuit cu gard de ciment asa ca doar pe noi ne obliga sa ii cedam din suprafata.
va rog mult ce putem face in cazul asta?unde sa mergem sa rezolvam¿cat ne-ar costa un proces aproximativ in cazul in care se ajunge la tribunal¿
va multumesc mult!
buna ziua as mai dori sa va mai intreb ceva referitor la CI,am hotarat ca cea mai usoara si ieftina solutie este sa imi schimb domiciliul la alta persoana in tara ,care este de acord sa ma primeasca in spatiu,dar care este in alt judet,in cazul asta trebuie sa anunt autoritatile din orasul meu,inainte de a-mi schimba domiciliul sau pot merge direct sa mi-l schimb fara sa mai anunt pe nimeni de schimbare!
va multumesc
va multumesc mult de tot pentru raspuns si pentru timpul d-voastra!
va multumesc pentru raspuns,dar eu sunt major,nu am specificat asta,imi cer scuze,
anul trecut a trebuit sa isi schimbe fratele meu buletinul si a trebuit sa mearga maica-mea personal sa semneze acolo la primarie ,si doar si el este major are 34 de ani dar cum inca nu are casa lui si este inregistrat tot la adresa parintilor ,este nevoie de acordul lor
buna ziua as avea si eu o intrebare,imi expira buletinul de identitate in luna iunie anul viitor si as vrea sa il schimb anul asta in august ,pentru ca sunt plecat in strainatate si doar in luna august am concediu.problema este ca si parintii mei sunt in strainatate si nu pot veni in tara,am auzit ca e nevoie de prezenta lor pentru a-mi putea face buletinul,este adevarat¿daca da ce pot face in cazul asta¿ce acte am nevoie,ceva declaratie de la parinti¿imi pot schimba buletinul cu atata timp inainte sau trebuie sa il dau pierdut¿as mai putea sa ma inregistrez la o alta adresa de exemplu,ce ma sfatuiti sa fac¿
va multumesc,o zi buna tuturor!