avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 313 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Schimbare buletin de identitate
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Schimbare buletin de identitate

buna ziua as avea si eu o intrebare,imi expira buletinul de identitate in luna iunie anul viitor si as vrea sa il schimb anul asta in august ,pentru ca sunt plecat in strainatate si doar in luna august am concediu.problema este ca si parintii mei sunt in strainatate si nu pot veni in tara,am auzit ca e nevoie de prezenta lor pentru a-mi putea face buletinul,este adevarat¿daca da ce pot face in cazul asta¿ce acte am nevoie,ceva declaratie de la parinti¿imi pot schimba buletinul cu atata timp inainte sau trebuie sa il dau pierdut¿as mai putea sa ma inregistrez la o alta adresa de exemplu,ce ma sfatuiti sa fac¿
va multumesc,o zi buna tuturor!
Cel mai simplu este sa va faceti cartea de identitate acolo unde sunteti. Pana sunteti minor prezenta unui parinte la ghiseu nu poate fi inlocuita de nicio declaratie, poate totusi asteptati pana anul viitor si depuneti actele la consulat.

Completare
Daca veniti la vara singur in Romania sa tineti cont de faptul ca nu veti putea pleca inapoi neinsotit pentru ca sunteti minor. Persoana cu care veti iesi trebuie sa aiba asupra ei o declaratie acord a parintilor si extras de cazier judiciar.
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Iulie 2013
Ares-3, moderator
va multumesc pentru raspuns,dar eu sunt major,nu am specificat asta,imi cer scuze,
anul trecut a trebuit sa isi schimbe fratele meu buletinul si a trebuit sa mearga maica-mea personal sa semneze acolo la primarie ,si doar si el este major are 34 de ani dar cum inca nu are casa lui si este inregistrat tot la adresa parintilor ,este nevoie de acordul lor
Atata timp cat buletinul inca este valabil nu aveti motiv intemeiat de a-l schimba decat daca este deteriorat. Il predati datorita deteriorarii, nicidecum pierdere intrucat il aveti iar declaratiile false se pedepsesc. Puteti sa solicitati eliberarea unui nou CI ca urmare a schimbarii domiciliului la o alta persoana din tara care este dornica de a va lua in spatiu. De asemenea daca doriti sa ramaneti tot pe vechiul domiciliu solicitati parintilor sa va dea o declaratie de primire in spatiu la ambasada sau consulat. La fel si dvs. puteti imputernici o persoana din Romania tot prin ambasada sau consulat , careia ii trimiteti toate actele pentru a va solicita eliberarea unei noi carti de identitate. In functie de ce alegeti puteti sa formulati alte intrebari.
va multumesc mult de tot pentru raspuns si pentru timpul d-voastra!
buna ziua as mai dori sa va mai intreb ceva referitor la CI,am hotarat ca cea mai usoara si ieftina solutie este sa imi schimb domiciliul la alta persoana in tara ,care este de acord sa ma primeasca in spatiu,dar care este in alt judet,in cazul asta trebuie sa anunt autoritatile din orasul meu,inainte de a-mi schimba domiciliul sau pot merge direct sa mi-l schimb fara sa mai anunt pe nimeni de schimbare!
va multumesc

Alte discuții în legătură

Schimbare buletin lorelya7x lorelya7x Buna ziua, Am o cunostinta care ar vrea sa isi schimbe buletinul. Ea momentan locuieste la tara dar vrea sa se mute la matusa sa in oras. Persoana ... (vezi toată discuția)
Parasirea tarii irinajdjdj irinajdjdj Buna ziua! cum ar trebui sa procedeze parintii unui minor de 17 ani, daca acesta merge in alta țara (vacanta) neinsotit. Precizez ca parintii nu sunt ... (vezi toată discuția)
Salut-carte de identitate dumitrumarius dumitrumarius Salut ma intimpin de cateva zile cu o problema.am fost casatorita 2 ani si am 1 luna de cand a divortat si parintii mei sunt pleca-ti in strainatate si acum eu ... (vezi toată discuția)