avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 586 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Parasirea Tarii
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Parasirea Tarii

Buna ziua! cum ar trebui sa procedeze parintii unui minor de 17 ani, daca acesta merge in alta țara (vacanta) neinsotit. Precizez ca parintii nu sunt divortati, insa unul din ei este in strainatate (nu in țara in care merge minorul) ce acte trebuie procurate etc. ?
Ultima modificare: Vineri, 12 Ianuarie 2024
irinajdjdj, utilizator
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 18:49, 13 Ianuarie 2024
Ambii părinți vor da separat câte o declarație ca sunt de acord ca minorul sa iasă din tara.
Părintele care se afla în România o poate da la orice birou notarial, iar părintele care e plecat o va da la Ambasada sau Consulat și o va trimite în original. Minorul va prezenta la ieșirea din tara ambele declarații.
Documentele necesare pentru fiecare părinte sunt: actul de identitate, certificatul de naștere al minorului și pasaportul/buletinul minorului

raluk0207

multumesc! parintele din strainatate nu poate merge la notar daca nu are o ambasada/consulat aproape?
Pentru a trece frontiera româniei, îi trebuie declarație în limba română.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procura Anastamirela Anastamirela Buna ziua....vreau sa merg in vacanta la soțul meu în Franța cu bebe de 1 an și 9 luni ...acesta îmi trimite procura ptr pasaport și pentru a părăsi ... (vezi toată discuția)
Minor de 16 ani poate calatori singur in strainatate? axa7070 axa7070 buna , poate calatorii singur in stainatate un minor de 16 ani? Problema mea este cred destul de des intalnita . Ambii parinti sunt plecati la munca in ... (vezi toată discuția)
Documente necesare pt a scoate un minor din tara luizaizza luizaizza Ma aflu in spania cu sotul meu.in tara am o fetita de 6 ani.ce acte trebuie sa trimitem noi din Spania ca sa o poata aduca unul din bunici? (vezi toată discuția)