avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Activitate erikangel_erikangel

Activitate erikangel_erikangel

Buna seara
As dori sa ma lămuriți intr- o situație daca se poate.Nora mea a lucrat pana in luna ianuarie a acestui an mai exact pe 12 ianuarie. De curând a aflat ca este însărcinată în 6 săptămâni.Ulterior întreruperii a lucrat un an neîntrerupt 6 luni de somaj si înaintea somajului 5 ani neîntrerupt.Intrebarea mea este urmatoarea va putea ea sa mai beneficieze de indemnizație pt cresterea copilului? Si daca nu ,exista posibilitatea de plată pentru lunile care lipsesc?Va multumesc anticipat si va urez toate cele bune!
buna seara,ma numesc costache iuliana si locuiesc in navodari jud.constanta.am terminat de curand somajul si m-ar interesa daca pot plati in continuare pentru pensie?daca da se poate plati si retroactiv pentru a completa anumite goluri din anii anteriori?v-as ruga daca se poate sa-mi specificati si cine anume se ocupa,va multumesc anticipat.
Discuție pensia de urmas
buna seara,
am o intrebare legata de acest subiect,si anume ar putea avea mama mea drept de pensie de urmas daca nu are cel putin 10 ani legitim cu tata?
mentionez ca tatal meu a decedat in urma cu 40 de ani in urma unui accident de munca. eu,fratele si mama mea am avut atunci pensie in limitele legii,mama fiind bolnava nu a putut avea un servici ca salariat cu drepturi depline cand putea, lucra la cap ca zilier,in prezent are 69 de ani si nu stiu daca as putea s-o ajut in aceasta privinta .mentionez ca atunci cand s-a facut dosarul pentru pensie a fost facut in baza legii27 din 1966.problema este ca nu gasesc nicaieri scris ca ar fi fost accident de munca doar o sa incerc sa caut in arhiva dosarul nostru de pensionare si sper ca acolo sa scrie cauza decesului.va multumesc