avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 499 soluții astăzi
Forum Activitate denisa_22

Activitate denisa_22

Buna ziua,

Ma aflu momentan in Concediu de ingrijire a copilului, dar in 2013 am lucrat 2 luni de zile. Apoi am intrat in concediu prenatal. Intrebarea mea este: ar trebui sa primesc al 13 lea salar proportional cu lunile lucrate?Se iau si lunile de prenatal/postnatal in calcul? Sau din moment ce contractul imi este suspendat, nu mai am dreptul la al 13 lea salar?

Multumesc si o zi buna,
Denisa
Buna ziua,
Sora mea a nascut primul copil in septembrie 2010, dar pentru ca tatal in perioada aceea era somer, ea a intrat in CCC1 de-abia in 01.12.2011 (pana la varsta de 2 ani a copilului). In iulie 2012, a nascut al doilea copil, pentru care a intrat in CCC2 imediat din CCC1,in septembrie 2012. Intrebarea este : cum se calculeaza indemnizatia pentru CCC2, avand in vedere ca din cele 12 luni anterioare nasterii copilului 2, in 6 dintre ele a realizat niste venituri considerabile,iar in urmatoarele 6 s-a aflat in CCC1.

Am inteles ca pe perioada pe care CCC1 si CCC2 se suprapun, putea primi o suma de 600 RON,doar daca primul copil era nascut dupa 1.ian 2011. Este adevarat? Nu se ia in calcul data la care ea a intrat in CCC1?

Cu stima,
Denisa