avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Calcului indemnizatiei CCC2
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Calcului indemnizatiei CCC2

Buna ziua,
Sora mea a nascut primul copil in septembrie 2010, dar pentru ca tatal in perioada aceea era somer, ea a intrat in CCC1 de-abia in 01.12.2011 (pana la varsta de 2 ani a copilului). In iulie 2012, a nascut al doilea copil, pentru care a intrat in CCC2 imediat din CCC1,in septembrie 2012. Intrebarea este : cum se calculeaza indemnizatia pentru CCC2, avand in vedere ca din cele 12 luni anterioare nasterii copilului 2, in 6 dintre ele a realizat niste venituri considerabile,iar in urmatoarele 6 s-a aflat in CCC1.

Am inteles ca pe perioada pe care CCC1 si CCC2 se suprapun, putea primi o suma de 600 RON,doar daca primul copil era nascut dupa 1.ian 2011. Este adevarat? Nu se ia in calcul data la care ea a intrat in CCC1?

Cu stima,
Denisa

Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:54, 22 Ianuarie 2013
1. Deoarece al doilea copil s-a nascut inainte de a se termina CCC1 indemnizatia pentru CCC2 este aceeasi cu acea pentru CCC1 dar:
- nu mai mare de 3400 lei daca a optat pentru CCC2 pana la 1 an;
- nu mai mare de 1200 lei daca a optat pentru CCC2 pana la 2 ani.

2. Pe perioada de la nasterea celui de al doilea copil si pana s-a terminat CC1 trebuia sa primeasca 600 lei in plus, peste indemnizatia pentru CCC1.

3. - Majorarea de 600 lei se acorda de la data nasterii celui de al doilea copil, la solicitarea scrisa a persoanei indreptatite, insotita de copia certificatului de nastere al copilului, depusa la primarie, nu mai tarziu de data la care primul copil implineste varsta legala de incetare a concediului.

- Deoarece primul copil a implinit 2 ani in decembrie acum este prea tarziu sa mai cereti cei 600 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ccc in cazul nasterilor suprapuse melcsy melcsy Buna ziua. situatia in care persoana care se afla cu primul copil in perioada de concediu si indemnizatie pentru cresterea copilului in baza OUG nr. ... (vezi toată discuția)
Maternitate svveet_livia89 svveet_livia89 Buna ziua ... am o nelamurire : am nascut in data de 05.07. 2012 si dorim sa mai avem un copil, daca nasc inainte sa mi se termine cei doi ani pe care i-am ... (vezi toată discuția)
Stimulent insertie si cei 600 lei pentru suprapunere ccc mihaelarizea2005 mihaelarizea2005 BUNA ZIUA! Eu ma aflu in CCC pentru al doilea copil nascut pe 17 iunie 2011, iar primul copil l-am nascut pe 8 februarie 2010, de aici rezulta o suprapunere ... (vezi toată discuția)