Buna ziua,
Sora mea a nascut primul copil in septembrie 2010, dar pentru ca tatal in perioada aceea era somer, ea a intrat in CCC1 de-abia in 01.12.2011 (pana la varsta de 2 ani a copilului). In iulie 2012, a nascut al doilea copil, pentru care a intrat in CCC2 imediat din CCC1,in septembrie 2012. Intrebarea este : cum se calculeaza indemnizatia pentru CCC2, avand in vedere ca din cele 12 luni anterioare nasterii copilului 2, in 6 dintre ele a realizat niste venituri considerabile,iar in urmatoarele 6 s-a aflat in CCC1.
Am inteles ca pe perioada pe care CCC1 si CCC2 se suprapun, putea primi o suma de 600 RON,doar daca primul copil era nascut dupa 1.ian 2011. Este adevarat? Nu se ia in calcul data la care ea a intrat in CCC1?
1. Deoarece al doilea copil s-a nascut inainte de a se termina CCC1 indemnizatia pentru CCC2 este aceeasi cu acea pentru CCC1 dar:
- nu mai mare de 3400 lei daca a optat pentru CCC2 pana la 1 an;
- nu mai mare de 1200 lei daca a optat pentru CCC2 pana la 2 ani.
2. Pe perioada de la nasterea celui de al doilea copil si pana s-a terminat CC1 trebuia sa primeasca 600 lei in plus, peste indemnizatia pentru CCC1.
3. - Majorarea de 600 lei se acorda de la data nasterii celui de al doilea copil, la solicitarea scrisa a persoanei indreptatite, insotita de copia certificatului de nastere al copilului, depusa la primarie, nu mai tarziu de data la care primul copil implineste varsta legala de incetare a concediului.
- Deoarece primul copil a implinit 2 ani in decembrie acum este prea tarziu sa mai cereti cei 600 lei.
Maternitate
svveet_livia89
Buna ziua ... am o nelamurire : am nascut in data de 05.07. 2012 si dorim sa mai avem un copil, daca nasc inainte sa mi se termine cei doi ani pe care i-am ... (vezi toată discuția)