Buna ziua ... am o nelamurire : am nascut in data de 05.07. 2012 si dorim sa mai avem un copil, daca nasc inainte sa mi se termine cei doi ani pe care i-am primit de la primul copil cum se va proceda .... mai primesc inca doi ani dupa ce se termina de la primul copil sau se calculeaza de la data nasterii celui de-al doilea copil ?
1. Daca veti naste inainte de a se termina concediul pentru cresterea primului copil (CCC1) atunci veti intra direct in CCC2 incepand cu ziua urmatoare aceleia in care primul copil implineste 2 ani.
2. Pentru CCC2 veti avea aceeasi indemnizatie la si la CCC1 dar:
- nu mai mare de 3400 lei daca optati pentru CCC2 pana la 1 an;]
- nu mai mare de 1200 lei daca optati pentru CCC2 pana la 2 ani.
3. Nici un CCC nu se acorda pentru 1 an sau 2 ani ci pana la implinirea varstei copilului de 1 an sau 2 ani (indiferent cand s-a nascut acesta).
4. - Pe perioada de cand se naste al doilea copil si pana se termina CCC1 veti primi, pe langa indemnizatia pentru CCC1, inca 600 lei lunar.
- Pentru aceasta trebuie sa va prezentati la Primarie (unde ati depus actele pentru CCC1), cu o copie dupa certtificatul de nastere a celui de al doilea copil, si sa completati o cerere prin care sa solicitati acesti bani.