avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 462 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie pentru cresterea celui de al doilea copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie pentru cresterea celui de al doilea copil

buna ..am si eu o intrbare..am un copil de 2 ani si mai am unul de 6 saptamani ..tre sa fac din nou toate actele ..sau e suficient o cerere de prelungire a indemnizatiei...va rog mult cine ma poate ajuta cu un rasp va multumesc mult ..moni
Cel mai recent răspuns: mimioomi , utilizator 10:55, 10 Iulie 2012
Spuneti de cand si pana cand ati fost CCC1 si pe ce data s-a nascut al doilea copil.
primul copil sa nascut in 05.05.2010.... si al doilea copil sa nascut in data de 21.03.2012
1. Avand in vedere ca se suprapune CCC1 cu CCC2 veti proceda astfel:
- faceti o cerere catre angajator prin care solicitati prelungirea suspendarii CIM pana ce al doilea copil va implini 1 an, sau 2 ani, depinde ce varianta alegeti (atasati la cerere si o copie dupa certificatul de nastere a celui de al doilea copil).
- cu o copie dupa decizia de prelungire a suspendarii CIM si o copie dupa certificatul de nastere pentru al doilecopil mergeti la Primarie (unde ati depus actele pentru CCC1) si completati o cerere de prelungire a CCC.

2. - In CCC2 se va intra ao doua zi dupa ce se termina CCC1.
- Daca optati pentru CCC2 pana la 2 ani veti primi aceeasi indemnizatie ca pentru CCC1 dar nu mai mult de 1200 lei.
- Daca optati pentru CCC2 pana la 1 an veti primi aceeasi indemnizatie ca pentru CCC1 dar nu mai mult de 3400 lei.
buna..am avut pfa...l-am suspendat inainte sa il nasc pe primul copil...pe 3 ani..cu al 2-lea copil mai prind doar un an suspendat pot sa fac cumva sa inchid firma sau pot sa il mai suspend inca un an ca sa iau 2 ani indemnizatie? firma mi-e suspendata pana in data de 1 aprilie 2013.. al 2-lea copil sa nascut 21 .03.2012..ce pot sa fac . pot sa inchid firma inainte de a se termina data suspendari..si daca da mai iau indemnizatie pana la 2 ani sa sa suspend inca un an... dar nu stiu ce sa fac..multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modul de calcul al indemnizatiei pentru cresterea celui de al doilea copil adinalaura adinalaura Buna, ne puteti ajuta in legatura cu modul de calcul al indemnizatiei pentru crestere copil in urmatorul caz: avem un copil nascut in septembrie 2010,iar ... (vezi toată discuția)
Informatii privind concediul de crestere a copilului serbanc serbanc Buna ziua!Am un baietel care s-a nascut in decembrie 2011 si sunt in concediu de crestere 2 ani intre timp o sa nasc cel de al 2 lea copil in octombrie 2013 as ... (vezi toată discuția)
Concediu maternitate maryag maryag am nascut in 23 martie 2011 o fetita si am concediu de crestere pana in 23 martie 2013.si primesc 200 de lei alocatie si 860 de lei indemnizatie in total1060 ... (vezi toată discuția)