avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2030 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... cum pot sa prelungesc maternitatea
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

cum pot sa prelungesc maternitatea

am o fetita de un an si 2 luni acuma sunt insarcinata iar.cand trebuie sa nasc ca sa imi prelungeasca indemnizatitia sau daca o sa mai primesc indemnizatie ?se pote sa mai iau si la al doilea copil?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:18, 12 Iunie 2012
1. Oricum va fi veti primi indemnizatie pentru concediu crestere copil (CCC) si pentru al doilea copil.

2. Daca veti naste inainte de a se termina CCC1 veti intra direct in CCC2 imediat ce se termina CCC1 si veti primi aceeasi indemnizatie ca la CCC1 dar:
- nu mai mult de 3400 lei daca optati pentru CCC2 pana la 1 an;
- nu mai mult de 1200 lei daca optati pentru CCC2 pana la 2 ani.

3. Deoarece primul copil este nascut in 2011 pe perioada de la nasterea celui de al doilea copil si pana veti intra in CCC2 veti primi in plus 600 lei pe luna.

4. - Daca copilul se va naste dupa ce se termina CCC1 atunci va trebui sa reluati activitatea si apoi, pentru a intra in CCC2, veti proceda asa cum ati facut pentru a intra in CCC1.
- In acest caz se va calcula alta indemnizatie egala cu 75% din veniturile nete pe cele 12 luni premergatoare nasteii copilului (in aceste luni intra si lunile de CCC1 cu indemnizatia corespunzatoare).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie al 2-lea copil dupa concediu fara plata mirikeus mirikeus In acest moment sunt insarcinata cu primul copil urmand sa nasc in mai. Tare mult mi-as dori sa fac si pe al doilea bebe la o distanta de maxim 2 ani ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie cic eionela eionela Buna ziua In momentul de fata sunt in CIC (pentru care am optat 2 ani) pana la data de20.10.2013 si sunt insarcinata din nou, urmand sa nasc la sfarsitul ... (vezi toată discuția)
Concediu maternitate maryag maryag am nascut in 23 martie 2011 o fetita si am concediu de crestere pana in 23 martie 2013.si primesc 200 de lei alocatie si 860 de lei indemnizatie in total1060 ... (vezi toată discuția)