avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 553 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... CCC in cazul nasterilor suprapuse
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

CCC in cazul nasterilor suprapuse

Buna ziua.

situatia in care persoana care se afla cu primul copil in perioada de concediu si indemnizatie pentru cresterea copilului in baza OUG nr. 148/2005 si naste un alt copil/copii sau se afla in una dintre situatiile prevazute, dupa data de 1 ianuarie 2011, pe perioada suprapunerii nasterilor sau, dupa caz, a situatiilor, nu se acorda majorarea indemnizatiei cu suma de 600 lei pentru fiecare dintre copii, incepand cu cel de-al doilea, prevazuta la art. 9 alin.(6) din OUG .

Adica persoana respectiva este in CCC pana in ian 2013 cu primul copil, si va naste cel a doilea copil in sept 2012, va primi indemnizatia numai pentru un singur copil. In acest interval de timp?

Iar de concediu prenatal si postnatal are voie?
Ce se intampla cu alocatia pentru al doilea copil? Iar cum se va calcula indemnizatia pentru al doilea copil ? din media veniturilor nete din ultimele 12 luni? Adica 75 %....din salariu as cum si pentru primul copil sau din indemnizatia de crestere copil ( 3400 sau 1200 dupa caz) Este de neinteles !
Ultima modificare: Joi, 2 Februarie 2012
melcsy, utilizator
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:27, 3 Februarie 2012
1. Deoarece se suprapune CCC1 cu CCC2 nu mai beneficiaza de concediu de maternitate (sarcina si lauzie = 126 de zile).

2. Alocatia de stat pentru copii o primeste pentru fiecare copil in parte (cate 200 lei lunar, pana la varsta de 2 ani si apoi 42 de lei lunar, pana la varsta de 18 ani).

3. - In CCC2 va intra imediat ce se termina CCC1.
- Faceti o cerere catre angajator prin care solicitati prelungirea suspendarii CIM pana ce al doilea copil implineste 1 an sau 2 ani, depinde pentru ce varianta optati (anexati la cerere si o copie dupa certificatul de nastere a celui de al doilea copil).
- La fel procedati si la Primarie unde veti completa o cerere de trecere din CCC1 in CCC2.

4. Indemnizatia pentru CCC2 este egala cu cea pentru CCC2, dar in urmatoarele conditii:
- nu mai mult de 3400 lei daca optati pentru varianta pana la 1 an;
- nu mai mult de 1200 lei daca optati pentru varianta pana la 2 ani.
atunci pana cand primul copil nu indeplineste 2 ani pentru al doilea nu va primi inca 600 lei, pentru ca se suprapune. atunci pentru al doilea copil nu va primi nimic?! ( numai atunci cand se termina primul CCC). Ft interesant.
Si nu m-ati raspuns la ultima intrebare, fiti amabil, cum se calculeaza atunci din salariu sau din indemnizatie de CCC cele 75 %
1. Daca si primul copil era nascut incepand cu 01.01.2011 ati fi beneficiat de 600 lei in plus pe perioada de suprapunere a CCC1 cu CCC2.

2. - V-am raspuns la pct.4 din mesajul precedent dar nu ati retinut dvs.
- Veti primi aceeasi indemnizatie ca pentru CCC1 dar:
= nu mai mult de 3400 lei daca optati pentru varianta pana la 1 an;
= nu mai mult de 1200 lei daca optati pentru varianta pana la 2 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil pe perioada suprapunerii cic lunatika07 lunatika07 Buna, sper sa ma puteti ajuta cu cateva informatii cu privire la indemnizatia pentru cresterea copilului pe perioada suprapunerii. - Pentru primul copil ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil melcsy melcsy Buna ziua. Ma aflu in situatia urmatoare. Sunt in concediu de crestere copil cu primul copil din 25.03.2011. Intre timp am nascut si pe al doilea copil in ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pentru cresterea celui de al doilea copil oana_pop oana_pop Buna ziua, As avea nevoie de ajutor pentru cateva detalii legate de Concediul crestere al doilea copil. In prezent ma aflu in CCC1 pentru 2 ani, copilul ... (vezi toată discuția)