BUNA ZIUA!
Eu ma aflu in CCC pentru al doilea copil nascut pe 17 iunie 2011, iar primul copil l-am nascut pe 8 februarie 2010, de aici rezulta o suprapunere de concedii crestere copil de 8 luni.Intrebarea mea este daca primesc retroactiv cei 600 lei (timp de 8 luni).
A doua intrebare este daca primesc stimulent insertie la intoarcerea in campul muncii dupa varsta de 1 an a copilului chiar daca am obtat pentru 2 ani de CCC?
1. Prevederea se aplica si uin cazul dvs. dar numai incep[and cu data de 01.10.2012, asa cum prevede Legea 166/2012 care a modificat OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor.
2. Beneficiati si de stimulentul de insertie daca reluati activitatea dupa ce a implinit copilul 1 an.
doar ce am primit raspuns la petitia pe care am facut-o la Prestatii Sociale Bucuresti, din care rezulta ca nu beneficiez de cei 600 lei ( pe perioada suprapunerii ccc) pentru ca primul copil a implinit varsta de 2 ani deja.mie nu mi este clar totusi, cred ca ar trebui sa primesc 600 lei (pe 8 luni) retroactiv pentru ca modificarile din octombrie zice ca PERSOANELE CARE SE AFLA DEJA IN PLATA SI CELE CARE VOR NASTE DUPA 1 0CT 2012 POT BEBEFICIA DE ACEASTA SUMA.Eu inca ma aflu in plata si cred ca pot beneficia de acest drept.
1. Daca primul copil a implinit 2 ani in februarie 2012 iar al doilea copil este nascut in iunie 2011 ati avut o suprapunere care s-a terminat in februarie 2012, deci la data de 1 octombrie 2012 nu exista nici o suprapunere de aceea ni vi se poate acorda suma de 600 lei.
2. - Prevederea legala la care va referiti este valabila in cazul in care la 1 octombrie exista acea suprapunere.
- Dvs. va aflati in plata cu indemnizatia pentru CCC2 care nu se mai suprapune cu CCC1 la 1 octombrie 2012.
Ma regasesc in aceeasi situatie, sunt in CCC 1 pana in 2015 si luna viitoare nasc al 2-lea copil, cum se procedeaza, cand depun actele pentru intrare din CCC 1 in CCC 2, cand termin cei doi ani pt primul copil sau acum dupa ce-l nasc pe al 2-lea si se prelungeste 2 ani de la momentul nasterii copilului 2? Pentru perioada de suprapunere primesc un supliment la indemnizatie de 600 lei?