BUNA ZIUA!
Eu ma aflu in CCC pentru al doilea copil nascut pe 17 iunie 2011, iar primul copil l-am nascut pe 8 februarie 2010, de aici rezulta o suprapunere de concedii crestere copil de 8 luni.Intrebarea mea este daca primesc retroactiv cei 600 lei (timp de 8 luni).
A doua intrebare este daca primesc stimulent insertie la intoarcerea in campul muncii dupa varsta de 1 an a copilului chiar daca am obtat pentru 2 ani de CCC?
1. Inainte cu vreo 10 zile de a se termina CCC1 faceti o cerere catre angajator prin care solicitati prelungirea suspendarii contractului individual de munca (CIM) pentru a intra in CCC2 (anexati o copie dupa certificatul de nastere a celui de al doilea copil).
2. - Cu decizia de prelungire a suspendarii CIM si cu o copie dupa certificatul de nastere a celui de al doilea copil va prezentati la Primarie si solicitati indemnizatia pentru CCC2 (nu aveti nevoie de alte acte).
- Indemnizatia pentru CCC2 va fi aceeasi cu indemnizatia pentru CCC1.
3. In CCC2 se intra in ziua urmatoare aceleia in care se termina CCC1.
4. Nu mai e nevoie sa intrati in concediu de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal) pentru al doilea copil.
5. Pentru a primi cei 600 lei lunar pe perioada de suprapunere, dupa ce se naste al doilea copil mergeti la primarie cu o copie dupa certificatul de nastere a celui de al doilea copil si solicitati acesti bani.
In ceea ce priveste indemnizatia si suplimentul am inteles, nu ma asteptam sa-mi raspundeti asa repede ! :)
Ce nu am inteles foarte bine este pana cand stau acasa, dvs spuneati : "1. Inainte cu vreo 10 zile de a se termina CCC1 faceti o cerere catre angajator prin care solicitati prelungirea suspendarii contractului individual de munca (CIM) pentru a intra in CCC2 (anexati o copie dupa certificatul de nastere a celui de al doilea copil)." ....pentru CCC 1 am optat sa stau acasa 2 ani si se finalizeaza in mai 2015, eu nasc (luna viitoare) in mai 2014 al 2-lea copil pentru care voi opta tot pentru 2 ani, asadar voi sta acasa pana in mai 2016 cand al 2-lea copil implineste 2 ani, chiar daca cererea catre angajator o depun cand al 2-lea copil are deja 1 an, corect?
2. - Ultima zi de CCC1 este ziua in care primul copil implineste 2 ani.
- Incepand cu ziua urmatoare intrati in CCC2 si primiti aceeasi indemnziatie ca si la CCC1.
3. CCC2 dureaza pana inclusiv in ziua in care al doilea copil implineste 2 ani.