avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 750 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... stimulent insertie si cei 600 lei pentru suprapunere ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

stimulent insertie si cei 600 lei pentru suprapunere CCC

BUNA ZIUA!
Eu ma aflu in CCC pentru al doilea copil nascut pe 17 iunie 2011, iar primul copil l-am nascut pe 8 februarie 2010, de aici rezulta o suprapunere de concedii crestere copil de 8 luni.Intrebarea mea este daca primesc retroactiv cei 600 lei (timp de 8 luni).
A doua intrebare este daca primesc stimulent insertie la intoarcerea in campul muncii dupa varsta de 1 an a copilului chiar daca am obtat pentru 2 ani de CCC?

multumesc anticipat!

Cu respect,
Mihaela Dumea
Cel mai recent răspuns: azorica , utilizator 15:51, 6 Aprilie 2014
1. Inainte cu vreo 10 zile de a se termina CCC1 faceti o cerere catre angajator prin care solicitati prelungirea suspendarii contractului individual de munca (CIM) pentru a intra in CCC2 (anexati o copie dupa certificatul de nastere a celui de al doilea copil).

2. - Cu decizia de prelungire a suspendarii CIM si cu o copie dupa certificatul de nastere a celui de al doilea copil va prezentati la Primarie si solicitati indemnizatia pentru CCC2 (nu aveti nevoie de alte acte).
- Indemnizatia pentru CCC2 va fi aceeasi cu indemnizatia pentru CCC1.

3. In CCC2 se intra in ziua urmatoare aceleia in care se termina CCC1.

4. Nu mai e nevoie sa intrati in concediu de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal) pentru al doilea copil.

5. Pentru a primi cei 600 lei lunar pe perioada de suprapunere, dupa ce se naste al doilea copil mergeti la primarie cu o copie dupa certificatul de nastere a celui de al doilea copil si solicitati acesti bani.
In ceea ce priveste indemnizatia si suplimentul am inteles, nu ma asteptam sa-mi raspundeti asa repede ! :)
Ce nu am inteles foarte bine este pana cand stau acasa, dvs spuneati : "1. Inainte cu vreo 10 zile de a se termina CCC1 faceti o cerere catre angajator prin care solicitati prelungirea suspendarii contractului individual de munca (CIM) pentru a intra in CCC2 (anexati o copie dupa certificatul de nastere a celui de al doilea copil)." ....pentru CCC 1 am optat sa stau acasa 2 ani si se finalizeaza in mai 2015, eu nasc (luna viitoare) in mai 2014 al 2-lea copil pentru care voi opta tot pentru 2 ani, asadar voi sta acasa pana in mai 2016 cand al 2-lea copil implineste 2 ani, chiar daca cererea catre angajator o depun cand al 2-lea copil are deja 1 an, corect?
1. Da, este corect cum ati inteles dvs.

2. - Ultima zi de CCC1 este ziua in care primul copil implineste 2 ani.
- Incepand cu ziua urmatoare intrati in CCC2 si primiti aceeasi indemnziatie ca si la CCC1.

3. CCC2 dureaza pana inclusiv in ziua in care al doilea copil implineste 2 ani.

Am inteles, va multumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul pentru cresterea celui de al doilea copilul Clauditza8686 Clauditza8686 Buna ziua! Am si eu o intrebare si va rog sa imi spuneti un raspuns ca sa stiu si eu. Eu sunt in concediu pentru cresterea copilului, am nascut primul copil ... (vezi toată discuția)
Informatii ccc1 suprapus cu ccc2 cutza4 cutza4 Bunza ziua,as dori sa ma lamuriti intr-o situatie.Acum sunt in CCC,copilul urmand sa faca 2 ani in 29.12.2016.Am aflat ca sunt insarcinata si al doilea copil ... (vezi toată discuția)
Modul de calcul al indemnizatiei pentru cresterea celui de al doilea copil adinalaura adinalaura Buna, ne puteti ajuta in legatura cu modul de calcul al indemnizatiei pentru crestere copil in urmatorul caz: avem un copil nascut in septembrie 2010,iar ... (vezi toată discuția)