avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 350 soluții astăzi
Forum Activitate Stefanciu

Activitate Stefanciu

Am facut masina pe asigurarea celui care m-a lovit. Mi-au pus niste piese de tot rahatul, adica nu se pupa ce nici o culoare cu masina de parca ar fi luate la intamplare si fortate sa stea. Problema ce-a mai mare e ca o piesa fara de care masina nu functioneaza bine a fost de o calitate foarte slaba, a cedat o data, am fost la servisul unde am fost obligat sa fac reparatia sa o schimbe, mi-au tinut masina in servis o luna si un pic chiar daca piesa inlocuitoare ajunsese de doua saptamani. Acum noua piesa incepe sa cedeze exact in acelasi mod ca prima, am fost la servis, au constatat si ei aceasta problema si mi-au zis sa sun la cei de la asigurari( cred, mi-au dat un numar de tel si un ID de dosar) si sa ma cert cu ei. Am sunat la acei domni care cu un sictir extravagant mi-au spus " cum dom'le sa-ti trimitem original ca masina are 13 ani si ala original e 800 de lei. Iti trimitem tot din asta ca poate au fost alea cu defect". Le-am explicat ca altceva in afara de original (ce s-a dat jos de pe masina era totul original, nu aftermarket) nu mai accept si daca nu imi trimit piesa ii voi actiona in judecata pentru toate piesele care au fost puse si nu sunt originale. (ex.: am avut far original de 600lei ei au pus unul de 100 de lei care in 6 luni arata mai rau decat celalalt de 13 ani)

Sunt interesat de un avocat care sa ma poata ajuta in aceasta problema in Sibiu. Va salut cu stima,
Buna Ziua! Am o problema care cred ca aici se incadreaza. Apartamentul in care locuiesc (nu proprietar) are iesire la o terasa pe langa balcon. Suprafata terasei este delimitata de un perete despartitor spre intrarea in scara si balustrada de jur imprejur. Pe langa peretele respectiv se poate sari pe terasa, din acest motiv nu imi las lucruri acolo si chiar m-am trezit cu vecini pe terasa fara acordul meu sau al proprietarului. Pot sa sun la politie daca se mai intampla acest lucru pt incalcarea proprietatii?? In prezent se desfasoara si un proces in care proprietarul este parte implicata pe langa constructorul blocului si primarul localitatii care a dat aprobarile de constructie pt a baga aceasta terasa ca si bun comun, se poate intampla asa ceva? Adica sa se plimbe oamenii prin fata usii mele de la living.
Buna ziua! Am cateva intrebari daca ma puteti ajuta.
Detin o masina proprietate personala inmatriculata in urma cu 5 ani, masina a fost a tatlui meu cumparata din Spania si inmatriculata in Romania. Nu stiu daca el a facut proces pt restituirea taxei auto platite atunci aproape 2000E, cum as putea afla daca a fost facuta aceasta procedura fara sa il intreb pe el si daca am vreo sansa sa mai fac eu acum procesul respectiv tinand cont ca eu nu am decat contractul de vanzare cumparare dintre mine si el.
A doua problema este cu alta masina inmatriculata in Elvetia pt care am inteles ca daca o aduc in tara va trebui sa platesc pe langa taxa de prima inmatriculare si taxa de Vama care nu stiu in ce consta, procent din pretul declarat sau din pretul de catalog calculat de statul roman dupa uzura masinii si vechime.
Daca imi fac un ONG pot primi masina ca donatie de la o persoana fizica din afara?

Va multumesc anticipat!
Cu stima, Stefan C.