avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 273 soluții astăzi
Forum Activitate cosmm

Activitate cosmm

Buna ziua,
am urmatoarea situatie:
- Venit brut : 1000 lei ( din care 900 lei venit brut din expertiza judiciara pt care s-a retinut impozit la sursa 10 % =90 lei)
- Cheltuieli deductibile : 800 lei
- Venit net : 1000 - 800 = 200 lei.
Ce se inscrie In D 200 la randul 3.1 "Venit net aferent activităţilor cu regim de reţinere la sursă a impozitului" ?
Multumesc
Răspuns la discuția Venit expertiza judiciara
multumesc pentru raspuns.
asadar trec in registru la incasari intreaga valoare a onorariului ( chiar daca eu am mai putin cu 10%+10%) iar la plati trec 10% cotizatie MJ si 10% impozit ?
Sunt expert tehnic si am emis o factura catre tribunal pt un raport de expertiza. Mi s-a retinut impozit 10% si comision de 10 % conform OG 2/2000. In declaratia 200 la venitul brut trec cat am incasat sau venitul de pe factura. Dar in registrul de incasari si plati?
Chiar daca nu ma incadrez in urmatoarele categorii ??:
1. vehiculele utilizate exclusiv pentru servicii de urgenţă, servicii de pază şi protecţie şi servicii de curierat;
2. vehiculele utilizate de agenţii de vânzări şi de achiziţii;
3. vehiculele utilizate pentru transportul de persoane cu plată, inclusiv pentru serviciile de taximetrie;
4. vehiculele utilizate pentru prestarea de servicii cu plată, inclusiv pentru închirierea către alte persoane sau pentru instruire de către şcolile de şoferi;
5. vehiculele utilizate ca mărfuri în scop comercial.
Dar cheltuiala cu transportul e deductibila integral? Documente :delegatie + bon benzina
Pot deduce integral (cf 48. (4) lit. e si 38. pct 23 din norme) cheltuielile de deplasare efectuate de o persoana care obtine venituri din activitati independente? Am ca si documente justificative delegatie + bon de benzina atasat.
Răspuns la discuția Deductibilitate deplasari
Imi puteti da si un articol din Codul Fiscal ce reglementeaza acest lucru?
Multumesc frumos.
Buna ziua,
In cazul unei persoane care realizeaza venituri din activitati independente, pot sa deduc integral cheltuielile cu deplasarea ( delegatie cu bon de benzina atasat- 7,5 L/100km)? Sau trebuie tratat ca si combustibil (50% deductibil)?

Multumesc.
Răspuns la discuția Contabilitate la mai multe firme
Verifica cineva in cazul unui control ce calitate are persoana care depune acele declaratii?
Buna ziua,
as dori sa stiu care sunt modurile in care pot tine contabilitatea la mai multe firme in cazul in care nu sunt membru ceccar. Pot depunde declaratii online fara sa am vreun contract cu acele firme sau sa fiu angajat la ele?