avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1196 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Contabilitate la mai multe firme
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Contabilitate la mai multe firme

Buna ziua,
as dori sa stiu care sunt modurile in care pot tine contabilitatea la mai multe firme in cazul in care nu sunt membru ceccar. Pot depunde declaratii online fara sa am vreun contract cu acele firme sau sa fiu angajat la ele?
Buna ziua,

Pentru a putea tine contabilitatea mai multor societati aveti urmatoarele variante:
- contracte de munca cu norma partiala
- PFA

Conform Legii contabilitatii , daca sunteti economist licentiat puteti tine contabilitatea societatilor care au cifra de afaceri mai mica de 35.000 eur fara a fi membru CECCAR.

Se pot depune declaratiile si fara sa aveti contract de munca sau de prestari servicii, dar, in cazul unui control cum veti justifica atat dumneavoastra cat si administratorul societatii faptul ca prestati servicii fara a fi fiscalizate?!
Ultima modificare: Joi, 19 Septembrie 2013
Cabinet expertcontabil Dontu Irina Carmen, Contabil
Verifica cineva in cazul unui control ce calitate are persoana care depune acele declaratii?
Eu de fiecare data cand am avut un control m-am legitimat si mi-am prezentat calitatea in care reprezint societatea.
Si daca mergeti la administratia financiara pentru o societatea vi se solicita imputernicire semnata de administrator pentru a reprezenta societatea . In imputernicire se trece inclusiv calitatea persoanei imputernicite.
Si, apoi, cum semnati documentele unei societati fara a avea nicio calitate in acele societati?!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bilant Ipra Ipra Economist angajat cu carte de munca ,.membru ceccar ca contabil autorizat, poate semna bilantul unei societati care are cifra de afaceri mai mare de 35000 ... (vezi toată discuția)
Facturare servicii contabilitate irinuka2005 irinuka2005 SUNT SOCIETATE COMERCIALA AVAND IN COD CAEN INCLUSIV PRESTARI SERVICII .POT FACTURA SERVICII CONTABILE PE ACEASTA FIRMA?MENTIONEZ CA NU AM ABSOLVIT CURS DE ... (vezi toată discuția)
Obligativitate angajare economist ioanaep ioanaep Buna ziua, este obligatoriu ca o firma sa aiba angajat economist pe firma? multumesc (vezi toată discuția)