avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 914 soluții astăzi
Forum Activitate klausi

Activitate klausi

As dori să știu dacă perioada în care am fost în șomaj se ia în considerare când se calculează sporul de vechime la salariu,(am 19 ani lucrați și 2 ani șomaj ,deci sporul de vechime este 20%sau 25% ?)
Problema mea a apărut atunci când am văzut în cartea de muncă, că firma unde am lucrat nu făcea dovada plății cas pe o perioadă de doi ani ( înainte de anul 2000), acum fiind în prag de pensie am insistat și fostul angajator mi-a plătit contravaloarea respectivei contribuții și mi-a dat o copie după ordinul de plată(foaie de vărsământ) .Menționez că înainte fusesem la casa de pensii și am întrebat cum să procedez cu cei doi ani și mi s-a spus să aduc o dovadă a plății.Acum mi-am făcut dosarul de pensionare și când am mers să îl depun mi-au spus că acea hârtie nu e valabilă ,că trebuie să merg cu ea la ITM să opereze ei în cartea de muncă ,insă cei de la ITM au spus la rândul lor că ei nu mai au voie să opereze în cărțile de muncă.E neplăcut și frustant să fiu plimbat de la o instituție la alta fără nici o rezolvare a situației! Acum eu cum trebuie să procedez ? Casa de pensii a încasat și banii retroactiv și eu tot am rămas cu cei doi ani descoperiți . Vă mulțumesc!
Ieri am primit de la ANAF o decizie de plata accesorii ,contributii de asigurari sanatate pentru pfa,pe aceasta decizie scrie ca detaliile referitoare la modul de calcul a sumelor se afla in anexa.Dar aceasta anexa nu mi-a fost trimisa,am mers la fisc si am intrebat de ea ,mi-au spus ca nu o au, gasesc etc si sa merg la casa de sanatatepentru lamuriri, am fost si acolo ,iar acolo mi s-a spus ca suma datorata (contributia efectiva )este 0 ,deoarece s-a prescris ,(eu am avut un pfa in anul 2005,)dar au calculat ei majorarile si aia este suma. Normal era sa fiu instiintata atunci si daca suma s-a prescris de unde sunt majorarile ,ce s-a mai majorat? Si daca tin minte in 2005 era incheiat un protocol intre anaf si casa de sanatate ,noi plateam un impozit pe venitul realizat si atunci in urma protocolului nu trebuiau cei de la anaf sa vireze si o suma casei de sanatate?