In 2011 am incheiat un antecontract de vanzare cumparare pentru un teren cu tatal meu. Pana sa apuce sa intocmeasca actele de cadastru (adica in februarie 2012) tatal meu a murit. Am deschis actiune in constatare, dar are mai e un mostenitor (nepot din frate vitreg) care a fost chemat ca parat in instanta. Acesta evident se opune.
Judecatorul acum, la trei ani de la intocmirea antecontractului ma trimite sa aduc aviz de la primarie in baza legii 17/2014. Primaria nu-mi poate elibera acest aviz. Ca nu are cine face procedura ? Cine sa faca oferta? Dati-mi un sfat va rog. Cum se procedeaza ?
Buna ziua,
Detin doua proprietati alipite obtinute una in 1992 si a doua in 2011. Cea de-a doua a fost cumparata de la primarie. Cand am incercat sa fac alipirea celor doua suprafete am constatat ca punctele de granita cu vecinul de pe cealalta latura a terenului cumparat in 2011 au fost incalcate (de harta din actul de cumparare). Cum s-a putut nu prea stiu . Dar topometristul angajat de mine a incercat sa schimbe configuratia geometrica a terenului astfel incat sa respecte suprafata din actele mele. In spatele curtii este padure pe toata lungimea. Acolo nu am facut gard si am construit in 2000 o magazie. Daca muta coordonatele si intra magazia se poate sa reglezsituatia si sa intru in posesia acestui teren respectand suprafata din acte (in compensatie cu cel pierdut pe granita cu vecinul)? Am inteles ca ar exista un articol din lege prin care un teren pe care s-a construit de mult ceva ar putea intra in posesia ta?! Oare?
Le multumesc celor care vor incerca sa ma ajute.